pinterest
Vacumeren, bewaren & besparen met de FoodSaver

Vacumeren, bewaren & besparen met de FoodSaver

FoodSaver is dé nummer 1 van Amerika op het gebied van vacumeren. Door voedsel te vacumeren blijven smaak en structuur optimaal bewaard. Bovendien wordt de houdbaarheid van voedsel verlengd en dat brengt natuurlijk alleen maar voordelen met zich mee.

Multifunctioneel keukenapparaat

Jaarlijks gooit een gemiddeld Nederlands huishouden voor ca. € 400,- aan voedsel weg, zo’n 120 kilo. Naar schatting is dat 10% van de voeding die we jaarlijks kopen. Met de Foodsaver haal je een multifunctioneel apparaat in huis. Met functies die iedere hobbykok omarmt. Vacumeren, sous-vide garen, portioneren en marineren: het kan allemaal met de BPA-vrije vacumeersystemen van FoodSaver. Vacumeren betekent letterlijk: het onttrekken van lucht. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans om te groeien en blijven voedingswaarden langer behouden. Naast het verlengen van de houdbaarheid kun je met FoodSaver ook supersnel marineren, porties vacumeren, sous-vide garen en stomen.

Marineren & sous-vide koken

FotoVacumeren, bewaren & besparen met de FoodSaver

Met de FoodSaver is vis of vlees in enkele minuten heerlijk gemarineerd. De marinade omsluit de ingrediënten volledig en door het vacuüm trekt deze razendsnel in. Vlees en vis worden zo nog malser en smaakvoller. Sous-vide koken vereist dat het ingrediënt vacuüm is verpakt, de folies van FoodSaver zijn geschikt voor het garen op deze wijze. Bij deze populaire techniek worden vis, vlees of groenten vacuüm verpakt en gegaard in warm water of (langzaam) bereid in de stoomoven. Door de lagere temperaturen en langere bereidingstijd creëer je een perfect gegaard gerecht, waarvan de smaak, kleur en voedingsstoffen veel beter bewaard blijven dan met traditionele kooktechnieken.

Bewaren & besparen

Denk bij het vacuüm bewaren niet alleen aan vlees, vis en groente, maar bijvoorbeeld ook aan fruit, kaas, koek en ontbijtgranen. Daarnaast bespaart het ruimte in de koeling, voorraadkast en vriezer. Eten bewaar je eenvoudig en hygiënisch per portie, zo heb je altijd een verse maaltijd in huis. Het assortiment bestaat uit zeven modellen. De vacuümsystemen worden geleverd inclusief startset, dus je kunt direct aan de slag. De toebehoren, zoals vacuümzakken en -rollen, voorraadbussen en -dozen, de marinadebox en flessenstops, zijn verkrijgbaar bij de beter gesorteerde kookwinkels en online aanbieders. (via itmonline.nl)

Recept om asperges sous-vide te bereiden.

Sous-vide koken (ofwel vacuüm koken) geeft de asperges een fantastisch mooie smaak. Het smaakverlies is absoluut minimaal en de smaakbeleving nadert de perfectie. De techniek is iets bewerkelijker, maar niettemin toegankelijk:
Schil de asperges, plaats ze in een vacuümzak.
Voeg op iedere 20 asperges het volgende toe: 1 deciliter olijfolie, wat citroenzest, 3 gram zout en 2 theelepels fijne suiker.
Vacumeer de asperges, laat het geheel 35 minuten garen in een oven op 90 graden Celcius.
Het genieten kan beginnen!

FotoVacumeren, bewaren & besparen met de FoodSaver

Lees hier meer over vacumeren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen