5 benodigdheden in iedere leefkeuken

Leefkeukens zijn de trend van dit moment. Steeds meer woningbezitters kiezen voor een open keuken, waar ruimte is voor spelende kinderen, een partner die aan de bar geniet van een lekker wijntje, enzovoorts. Het maakt het koken veel gezelliger! Het is daarbij de ideale oplossing wanneer je eters krijgt. Je kunt met ze blijven praten, terwijl je werkt aan de bereiding van de gerechten. Welke elementen mogen niet in de leefkeuken ontbreken? In dit artikel zetten we er vijf voor je op een rijtje. 

#1: luxe eetkamer stoelen en bijpassende tafel 

Zorg voor een luxe eetkamer stoel, passend bij het chique karakter van de keuken. Men kiest tegenwoordig al snel voor een eetkamertafel waaraan men plek heeft voor tenminste zes of acht eters. De tijd dat men koos voor de kleine vierpersoonstafel lijkt voorbij te zijn. Het past bij de trend, dat in de keuken ruimte moet zijn voor het hele gezin en gasten. 

#2: leuke potjes met verse kruiden 

Tijdens het koken is er niets leuker dan het verwerken van verse kruiden in de gerechten. Ze hebben vaak meer smaak dan de gedroogde kruiden uit een potje van de supermarkt. Daarbij geef je de keuken meer kleur met bloempotten waarin je de kruidenplantjes zet. Ook leuk is het ophangen van deze bloempotjes aan de muur. 

#3: kookeiland met een kleine bar 

Ook populair in de leefkeuken is een kookeiland met een bar. Het gaat vaak om een bar met twee of drie losse barkrukken. Precies voldoende voor je partner, een ouder kind of bijvoorbeeld de gasten die komen eten. 

5 benodigdheden in een open keuken #woonkeuken #keuken #leefkeuken #keukenidee #inspiratie #wonen

#4: inductie kookplaat met ingebouwde afzuiging 

Zo’n kookeiland wordt in een moderne keuken vaak van een kookplaat met ingebouwde afzuiging voorzien. Het maakt dat een grote afzuigkap aan het plafond of bijvoorbeeld de wand niet langer noodzakelijk is. Ideaal, wanneer je het kookeiland op een plek plaatst waar je nog geen aansluiting hebt op het afvoerkanaal voor de vuile lucht. 

#5: rek voor een paar flessen wijn

Sommige mensen voorzien de keuken van een wijnklimaatkast. Het is een soort koelkast, maar dan speciaal voor wijnen. Een leuk alternatief is een klein wijnrek, welke je op het aanrechtblad of bijvoorbeeld in een hoek van de keuken zet. Het is een goedkopere optie, welke niet minder leuk is! Wijn staat bij veel mensen gelijk aan gezelligheid. Met zo’n wijnrek toon je dat het in jouw keuken altijd gezellig is.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen