De beste manieren om jouw keuken schoon te houden

De beste manieren om jouw keuken schoon te houden #keuken #schoonmaken #schoonmaaktips #keukentips #hg
Een schone, opgeruimde keuken is niet voor ieder huishouden even vanzelfsprekend. Hoe voorkom jij dat het er al snel erg vuil of onoverzichtelijk is? Het gebruik van plastic bakjes kan een goede eerste stap zijn. De plastic bakjes zijn eenvoudig te stapelen, wat het makkelijker maakt om bijvoorbeeld kruiden of overgebleven pasta te bewaren. De verpakkingen van de verschillende soorten pasta en rijst zijn veel minder makkelijk te stapelen, doordat ze van elkaar afwijken. Naast het opbergen van de overgebleven ingrediënten in plastic bakjes, is ook de keuken schoonmaken belangrijk na het koken. 

Zuig de achtergebleven kruimels op, neem het aanrechtblad af met een doekje, maak de oven schoon met een speciale spray, enzovoorts. Het maakt dat je een volgende dag in een frisse keuken kunt beginnen aan de bereiding van je gerechten! 

Neem de oven en kookplaat direct af 

Zou je de oven en kookplaat niet afnemen na het koken, dan loop je het risico dat aangebrande ingrediënten aan het materiaal hechten van de oven of kookplaat hechten. Het verwijderen hiervan is vervolgens niet altijd even makkelijk. Door de oven en kookplaat direct af te nemen, is het aangebrande eten vaak nog flexibel en daardoor makkelijk te verwijderen. Mocht je het vuil niet helemaal weg krijgen, dan kun je een spray gebruiken. Onder meer HG is een vertrouwd aanbieder van schoonmaakmiddelen voor de keuken. 

Combineer een snelle met een langere schoonmaakbeurt 

Het afnemen van de kookplaat en oven is voldoende voor een snelle schoonmaakbeurt. Er is echter meer wat vervuild kan raken! Denk aan eventuele raden tussen de kookplaat en het aanrechtblad, naden in het aanrechtblad zelf, de voegen van tegels op de wand bij de keuken, enzovoorts. Het is om deze reden verstandig een dagelijkse snelle poetsbeurt te combineren met een wat langere, intensievere schoonmaakbeurt van de keuken. Maak vooraf een lijstje met de elementen die je hierbij schoon wilt maken. Zo vergeet je niets en lijkt de keuken nadien weer als nieuw! 

Maak individuele apparaten schoon 

Niet alleen de keuken zelf moet worden schoongemaakt. Houd ook rekening met het onderhoud wat je aan de keukenapparaten uit moet voeren. Voorbeelden hiervan zijn de airfryer of bijvoorbeeld de frituurpan. Ook het koffiezetapparaat moet vaak eens per drie tot vier weken gereinigd worden om een snelle slijtage aan het apparaat te kunnen voorkomen. Neem de handleiding van de machines door, om te zien welke schoonmaakmiddelen je hierbij mag gebruiken. 

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen