Handige tips voor het schilderen van een plafond

Is het tijd om te schilderen in je nieuwe huis of kan het plafond van je huidige woning wel een opknapbeurt gebruiken? Dan komen deze tips vast goed van pas. Wij vertellen je hoe je het beste een plafond kunt schilderen en wat je hiervoor nodig hebt.

Een plafond schilderen: wat heb je nodig?

Om te beginnen heb je de juiste spullen nodig. Ga met dit lijstje naar de bouwmarkt zodat je niets vergeet:
-       Plastic folie of ander materiaal om de vloer en meubels mee af te dekken
-       Afplaktape
-       Verfemmer
-       Grote en kleine verfroller
-       Ronde kwast
-       Plafondverf
-       Primer
-       Kit (optioneel)
-       Ladder of stijger
-       Overall of oude kleding

Maak het plafond goed schoon

Voordat je gaat schilderen is het belangrijk om het plafond goed te reinigen. Zorg ervoor dat het vetvrij en stofvrij is. Doe dit met een speciaal schoonmaakmiddel en bijvoorbeeld een borstel. Hierdoor zal de verf beter hechten. Breng daarna eventueel een primer aan. Dit is vooral nodig bij een nieuw plafond.

Verbouwen en verhuizen: plafond schilderen - wat heb je nodig? #schilderen

Plak wanden af en bescherm de vloer

Voor het beste resultaat moet je alle hoekjes en wanden afplakken met tape. Dit kan best veel tijd in beslag nemen. Vergeet ook niet om de vloer en eventueel de meubels te beschermen met plastic folie. Als je geen folie in huis hebt, zijn oude doeken ook prima.

Kit de naden dicht

Zitten er lelijke naden in het plafond? Dan moet je deze dicht kitten voordat je gaat schilderen. Laat dit even drogen en je kunt weer aan de slag.

Schilder eerst de randen

Begin met het verven van de hoekjes en randen. Dit kun je het beste doen met een ronde verfkwast. Daarna kun je er nog een paar keer overheen met een roller. Gebruik een grote verfroller om het grote oppervlak van het plafond te schilderen. Verf in horizontale richting en in verticale richting om duidelijke strepen te voorkomen. Tip: huur een kamersteiger via Huren.nl om het jezelf een stuk makkelijker te maken. Dit werkt namelijk veel fijner dan een normale ladder.

Verwijder tape als de verf nog nat is

Je kunt afplaktape het beste zo snel mogelijk verwijderen. Als de verf nog nat is, kan het niet gaan scheuren. Daarnaast is het belangrijk om tape van goede kwaliteit aan te schaffen voor het mooiste resultaat. Met een hele goedkope variant kun je geen strakke lijnen creëren en blijven er vaak restjes tape achter op de muur.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen
Reisblog.nl Zuid Spanje Vakantiemoment Vakantie naar Frankrijk Vakantiehuizen aan de Costa del Sol