Houten jaloezieën kopen? Lees eerst deze tips!

Van plan om houten jaloezieën te kopen? Voorkom veelgemaakte fouten en lees deze tips. Zo kan jij straks genieten van mooie houten jaloezieën in je interieur!

Houten jaloezieën kopen? Hier moet je op letten!

Denk je aan raamdecoratie, dan denk je bijna automatisch aan houten jaloezieën. Deze vorm van raamdecoratie is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Sta jij op het punt ze ook te bestellen? Wacht dan even en leest eerst deze tips. Zo voorkom jij dat je een veelgemaakte fout maakt!

Koop geen standaard maten

Bij veel webshops en woonwinkels kan je (nog steeds) houten jaloezieën in standaard maten kopen. Het is een stuk voordeliger, omdat deze aanbieders het als massa kunnen produceren. Lekker goedkoop dus! Think again. Waarschijnlijk zal deze jaloezie net niet voldoende aansluiten. Een te grote of te kleine jaloezie is echt geen gezicht. Bestel je houten jaloezieën op Mijnhoutenjaloezieen.nl. Daar kan voor een voordelige prijs verschillende soorten raamdecoratie op maat laten fabriceren, zodat ze volledig aansluiten op jouw interieur.

Het opmeten: hier gaat het vaak mis

De gedachte is dat het opmeten van jaloezieën eenvoudig zou zijn. Toch gaat het nog niet altijd goed. Daarom hier wat tips:

  • Wil je je jaloezieën in of op de dag plaatsen? Even makkelijk gezegd: wil je je jaloezieën tussen twee muren plaatsen of juist óp twee muren? Bepaal dit eerst voordat je gaat meten.
  • Kies je voor montage in de dag? Dan komt je jaloezie tussen twee muren te hangen. Omdat niet elk kozijn helemaal waterpas is, is het aan te raden om de lengte en breedte op meerdere punten te meten. Het kan zijn dat er een verschil van een halve tot een hele centimeter tussen zit. Kies dan altijd voor de kleinste gemeten maat. Haal er van die kleinste maat nog een centimeter af voor de speling zodat je weet dat het niet te strak is gemeten.
  • Kies je voor montage op de dag? Dan heb je te maken met een overlapping op twee muren, omdat je ze óp de muren plaatst en de zijkanten van de jaloezie hierdoor vrij hangen. Die overlapping kan je helemaal zelf bepalen. De meest gekozen overlap is 3,5 tot 4 centimeter in totaal.

Nog steeds moeite met het inmeten? Bekijk dan deze video waarbij duidelijk wordt uitgelegd hoe je het beste te werk kan gaan!

De juiste kleur kiezen

Als je je raamdecoratie op maat laat fabriceren, gaat er een wereld van verschillende kleuren voor je open. Ineens heb je geen keuze tussen drie, maar tussen dertig kleuren. Klinkt leuk, maar dat betekent dus dat er meer kleuren zijn om over te twijfelen. Heb je al een uitgesproken interieur? Kies dan voor een rustige kleur raamdecoratie. Dit zorgt voor een rustpunt. En mocht je je uitgesproken interieur zat zijn, dan hoef je maar een paar accessoires of meubels weg te halen. De basis zit dan wel goed.

Wel of geen ladderband?

Denk je dat je er bijna bent, moet je ook nog kiezen tussen wel of geen ladderband. Keuzes, keuzes.. Heb je een relatief klein raam (denk aan een meter bij een meter? Dan raden we je aan om te gaan voor de standaard optie, ladderkoord. Heb je een wat groter raam (denk aan 2 meter bij 1,5 meter)? Dan is ladderband een leuke manier om contrast toe te voegen aan je raamdecoratie en dus ook je interieur. Toch is ook in dit geval ladderkoord mooier, omdat je hierdoor een rustige uitstraling creëert en je hiermee de doorkijk optisch vergroot.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen
Reisblog.nl Zuid Spanje Vakantiemoment Vakantie naar Frankrijk Vakantiehuizen aan de Costa del Sol