Kan ik mijn hordeur in de winter laten zitten of niet?

Een hordeur is vooral tijdens warme lente- en zomerdagen een ideale oplossing om het huis heerlijk door te laten tochten en vervelende muggen buiten te houden. Mag mijn hordeur ook in de winter blijven zitten of is het verstandig om deze op te bergen?

Woning en tuin winterklaar maken

De vraag of ik de hordeur kan laten zitten tijdens de winter is afhankelijk van een aantal zaken. Van welke kwaliteit is het materiaal van de hordeur en is de deur makkelijk te verwijderen? Idealiter berg ik de hordeur 's winters op. De hordeur is 's winters niet nodig en de koude en natte weersomstandigheden kunnen het gaas beschadigen. Om zo lang mogelijk plezier te houden van mijn hordeur, verwijder ik de hordeur als ik huis en tuin winterklaar ga maken. Sommige hordeuren worden verkocht met de belofte dat deze winterbestendig zijn. Als je twijfelt zou ik hordeuren altijd verwijderen, zodat je er jarenlang plezier van blijft houden.

Winterbestendige hordeuren

Rolhordeuren en sterke aluminium hordeuren kunnen makkelijk de winter doorkomen. Een rolhordeur rolt zich op aan de zijkant en is daardoor beschermt tegen de winterse kou en sneeuw. Aluminium hordeuren zijn ook winterbestendig, maar worden wel snel vies in de herfst en winter. Wil je een hordeur die lang meegaat dan is aluminium altijd een betere keuze dan plastic. Aluminium is bestendig tegen temperatuursverschillen en vocht. Een Aluminium hordeur wordt blootgesteld aan regen, wind, sneeuw en insecten. Wanneer de winter voorbij is kun je de aluminium hordeur makkelijk weer schoonmaken.

Plissehordeur; Tegen insecten en hooikoorts!

De populairste hordeur is zonder twijfel de plissehordeur. Vooral gebruiksvriendelijk bij grote schuifpuien. Via een ketting en lage rail schuiven dit soort hordeuren soepel open en dicht. Het gaas heeft een harmonica structuur waardoor deze goed zichtbaar is en ongelukjes voorkomen worden. Het fijne gaas houdt niet alleen muggen buiten, maar ook pollen. Tijdens warme dagen is het ook thuis goed vertoeven. Hordeuren kunnen op maat gemaakt worden voor een perfecte aansluiting op de deurposten of schuifpui.

Een hordeur is vooral tijdens warme lente- en zomerdagen een ideale oplossing om het huis heerlijk door te laten tochten en vervelende muggen buiten te houden. #hordeur

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen
Reisblog.nl Zuid Spanje Vakantiemoment Vakantie naar Frankrijk Vakantiehuizen aan de Costa del Sol