Maak van jouw tuin een winterwonderland

Maak van jouw tuin een winterwonderland #tuin #winter #wintertuin

Toveren in de winter: het kan in de tuin! 

Echt toveren, kan dat? Jazeker. Toveren kan door jouw tuin op te fleuren en klaar te maken voor de winter. Met een paar ingrepen die simpel maar doeltreffend zijn en van jouw achtertuin of voortuin een echt winterwonderland maken. Gaaf en leuk, denk je misschien, maar hoe krijg ik dit precies voor elkaar? Laat je inspireren door onderstaande vijf decoratietips en tover jouw tuin om tot een waar winterparadijs! 

1. Gebruik led verlichting voor een echte wintersfeer 

Wie een sprookjesachtige tuin wil in de winter, kan niet om led verlichting heen. Met decoratieve lampjes en led verlichting is elke standaard tuin snel omgetoverd in een indrukwekkend lichtpaleis. 

2. Plaats een aantal stapelbare tuinstoelen bij de tuintafel 

Niets is er handiger dan een stoelenset dat je eenvoudig kunt opstapelen. Zo kun je bij slechts weer de stoelen eenvoudig afdekken. En als de winterzon schijnt, zet je de kleurige stapelbare tuinstoelen rond de tuintafel. Zo tover je ineens een mooi terras te voorschijn. In combinatie met een buitenverwarming kun je bij windstil en zonnig winterweer lekker in de tuin zitten en genieten van jouw sprookjestuin! 

3. Houd de tuin lekker groen in de winter 

Door plantenbakken en potten in de tuin te zetten met winterbloeiers - planten die in de winter groeien en bloeien - houdt je de tuin groen, kleurig en daarmee fleurig. Naast winterbloemen kun je ook kiezen voor kunstplanten. Belangrijke voordelen van deze planten zijn dat ze altijd kleurig en groen zijn, tegen vorst en winterweer kunnen en je ze elk jaar opnieuw kunt gebruiken. 

4. Plaats een overkapping en/of prieel 

Wil je ook in de winter wel eens buiten kunnen zitten om van jouw sprookjestuin te genieten? Plaats dan een overkapping op her terras. Naast het decoratieve element van een tuinoverkapping, heeft een tuinkap als voordeel dat je bij sneeuwval of ander onstuimig weer gewoon de tuin in kan. Een overkapping of prieeltje is ook nuttig als je de tuin sfeervoller wilt maken in de wintermaanden. Want je kunt aan een prieel eenvoudig led lampen aanbrengen, of bloembakken aan de prieelwanden hangen. 

5. Verwen jezelf met een loungeset 

Door een stijlvolle loungeset in de tuin te zetten, onder de overkapping, is jouw winterwonderland helemaal af. Vergeet niet een houtkachel of portable tuinverwarming naast de loungebank te zetten. Zo kun je op mooie winterdagen lekker, met een muts en sjaal, genieten van jouw prachtig ontworpen wintertuin.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen
Reisblog.nl Zuid Spanje Vakantiemoment Vakantie naar Frankrijk Vakantiehuizen aan de Costa del Sol