Manieren om sfeer te creëren in de koude wintermaanden

Hoewel de haard primair als functie heeft de ruimte te verwarmen, is dat meestal niet de reden waarom we voor een haard in huis kiezen. De sfeer die je ermee creëert, is voor veel mensen van doorslaggevende betekenis. Maar die sfeer in huis is pas compleet als je ook aan de rest van het interieur voldoende aandacht schenkt. Door alles goed in harmonie te brengen met elkaar, bereik je dat ultieme effect, waardoor je huis echt een thuis wordt. Met alleen de haard ben je er nog niet, het zijn juist de kleinere details die het echt afmaken.

Bloemen in huis

Met een haard in huis haal je eigenlijk een stukje natuur binnen. Het hout, het vuur, het zijn allemaal zaken die direct refereren aan wat zich doorgaans buiten afspeelt. Met bloemen in huis kun je dat effect nog eens versterken. Door te kiezen voor een droogbloemenboeket hoef je niet elke week opnieuw naar de bloemist te lopen. Daardoor zijn droogbloemen ook nog eens een duurzame keuze. Kies de plek voor je vaas met droogbloemen zorgvuldig uit, want als ze in de zon staan, gaan ze minder lang mee. Een blik op de website Flowerfeast.com maakt duidelijk dat er veel keus in droogbloemen is, zowel qua vorm als kleur. Een kwestie van bestellen en genieten.

Sfeervolle vloer

Hoewel je natuurlijk elk type vloer voor je woonkamer kunt overwegen, is een los vloerkleed voor de haard natuurlijk wel een echte sfeermaker. Kies bijvoorbeeld voor een houten vloer met een daarop een lekker zacht kleed. Niet voor niets legde men van oudsher een berenvel of schapenvel voor de haard. Dat gaf een knus gevoel en voelde ook heerlijk aan als je erop ging zitten. Tegenwoordig zijn er allerlei alternatieven beschikbaar om datzelfde effect te bereiken.

De juiste verlichting

Een belangrijk aspect bij het inrichten van de woonkamer is de verlichting. Helaas staan veel mensen hier niet voldoende bij stil. De verlichting is echter zeer bepalend voor de sfeer in huis. Maak wat foto’s van je woonkamer en neem die mee naar een verlichtingsspecialist. Kies in het kader van duurzaamheid voor ledverlichting en laat je informeren over de mogelijkheden op het gebied van lichtkleur en intensiteit.

Accessoires

Met allerlei leuke accessoires in huis maak je het helemaal af. Denk aan kussentjes, kaarsen, fotolijstjes en dergelijk. Maak het niet te bont, probeer rust te creëren!

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen