Wat voor haard is er geschikt voor mijn woonkamer?

Een haard kan om diverse redenen een goede investering zijn voor in de woonkamer. Een van de belangrijkste redenen is dat je hier letterlijk en figuurlijk een warme sfeer mee creëert. Wel is het belangrijk dat je de juiste haard kiest. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe haard.

Bij de fronthaard zie je de vlammen alleen vanaf de voorkant

 

Welke opties heb je?

Er zijn verschillende soorten haarden waar je uit kunt kiezen. Een van de meest bekende haarden is de fronthaard. Bij de fronthaard zie je de vlammen alleen vanaf de voorkant. Een andere optie waarvoor je kunt kiezen is een hoekhaard. Bij een hoekhaard kun je het vuur vanaf de voor- en één zijkant bekijken. Naast de hoekhaard kun je ook kiezen voor een doorkijkhaard. Hierbij kun je het vuur vanaf twee kanten bekijken en is het mogelijk om de ruimte aan de andere kant van de haard te bekijken. Mocht je de openhaard vanaf drie kanten willen bekijken, dan is dat ook mogelijk. In dat geval ben je opzoek naar een driezijdige haard. 

Houd rekening met de vloer!

Als je een openhaard wilt aanschaffen, is het ook belangrijk om rekening te houden met de vloer. Bij een vloer van hout kan een haard na verloop van tijd voor schade zorgen. Gelukkig zijn er meer vloeren wel dan niet geschikt voor onder een haard. Mocht je het zekere voor het onzekere willen nemen, dan kun je kijken of er een geschikte Floorify vloer mogelijk is.

Een gietvloer

Een soort vloer die zeker geschikt is voor bij een openhaard, is een gietvloer. Gietvloeren heb je in verschillende kleuren en zorgen voor een moderne look in huis. De combinatie van een gietvloer met een moderne haard is prachtig. Mocht je een gietvloer hebben, neem dan de tijd om te kijken wat voor haard hier mooi op aansluit. 

Houd rekening met het vermogen van de haard

Een haard dient de woonkamer te verwarmen tijdens koude dagen. Om tot dit voordeel te komen, is het wel belangrijk dat je de juiste haard aanschaft. Bij het kiezen van de haard dien je onder andere rekening te houden met de isolatie van het huis. Kijk vervolgens naar hoe groot de kachel moet zijn om de woning warm te kunnen stoken en houden. Het is begrijpelijk dat je hier zelf niet helemaal uitkomt. Gelukkig kun je in de meeste gevallen voor informatie terecht bij de verkoper. 

 

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen