Wel de blaadjes, maar niet de gaatjes

Heb jij last van bladinsecten in de tuin? Tips om ze te bestrijden #tuin #planten #bladluis

Heb jij last van insecten die gaatjes achterlaten in de bladeren van jouw planten? Geen zorgen, wij geven je aan aantal tips om insecten te bestrijden. Er is bijvoorbeeld kant-en-klare spray tegen bladinsecten. Deze heb je op 100% plantaardige basis, aangezien de concentratie bestaat uit planten- en kruidenextracten. De spray is voor zowel sierplanten, potplanten als eetbare gewassen. Dus zeker geschikt om van die vervelende bladinsecten af te komen. Hieronder gaan we dieper in op de bestrijding van rupsen en bladluizen. 

Rupsen

Deze kleine beestjes zien er misschien onschuldig uit, maar ze eten graag de bladeren van jouw planten. Dit vind je vast niet leuk, dus we helpen je om dit probleem op te lossen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Eén van die manieren is het brengen van aaltjes in je tuin. Dit zijn namelijk de natuurlijke vijanden van rupsen. Aaltjes zorgen ervoor dat de rupsen verdwijnen zonder schade toe te brengen aan je tuin. Als je hiervoor kiest, doe dit dan in de periode tussen april en oktober, wanneer de gemiddelde omgevingstemperatuur minimaal 12 graden is. Mocht je de rupsen liever niet op deze manier aanpakken, dan is het volgende idee misschien wat voor jou. Het gebruik van een biologische spuitvloeistof voorkomt vraatschade aan de bladeren door rupsen. Het is een natuurlijke werkzame stof die geschikt is voor sier-, moes- en fruittuinen.  

Bladluis 

Een bladluis brengt schade toe aan planten door het prikken van gaatjes in stengels en bladeren. Daaruit zuigen ze vervolgens de sappen die aanwezig zijn in de plant. Veel mensen gebruiken koud water om ze weg te jagen. Echter, dit is niet de meest effectieve manier, aangezien ze later terug kunnen komen. Wij raden daarom aan om voor een andere bestrijdingsmethode te kiezen. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen om natuurlijke vijanden in te zetten. Het gaat in dit geval om sluipwespen en lieveheersbeestjes. Vrouwelijke sluipwespen laten bladluizen opzwellen door er eitjes in te leggen. Door het opzwellen sterft de bladluis. Lieveheersbeestjes pakken het anders aan, namelijk: zij eten de bladluizen op. Zowel volwassen lieveheersbeestjes als de larven eten ze. Daarnaast eten gaasvlieglarven bladluizen op. Eén larve eet gemiddeld 50 bladluizen op een dag. Dat ruimt lekker snel op, toch? Let er wel op je bladluizen bestrijdt in de periode april t/m september. 

Nu dat jij weet wat je tegen bepaalde insecten kan doen, kun jij ervoor zorgen dat de bladeren mooi blijven. Want: hele bladeren zien er natuurlijk een stuk beter uit dan blaadjes waar gaatjes in zitten. Succes!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen