Deze interieurtrends zien we in 2020

Vorige week bezochten we Maison & Objet in Parijs. Dit tweejaarlijkse woon-evenement is gericht op interieur en design en is alleen toegankelijk voor de professionals in deze branche. Met dit blog geven we je een kijkje achter de schermen en vertellen we meer over de interieurtrends, die we gezien hebben voor 2020.

Interieurtrends 2020 Maison&Objet inspiratie

Diepe kleuren

Ook het komende jaar houden we van een kleurrijk interieur. Het extreme color blocking (het gebruik van felle en opvallende kleuren in één look) laten we achter ons. Met mooie diepe kleuren groen, blauw, oranje en ook roze geef je jouw interieur een statement. Kies voor de vergrijsde versie, dan heeft de kleur een rustiger uiterlijk.

Blog interieurtrends 2020 styling ID diepe kleuren

Dessins

Dessins blijven ons inspireren. Mooi en rijk gedecoreerd behang en ook voor tapijten en stoffen blijven niet alleen bloemen en plantenprints, maar ook dierenprints hot. Voor de moderne woonstijl zijn de grafische prints een absolute aanrader.

Blog interieurtrends 2020 styling ID dessins

Velvet

De fluweelzachte meubelstof velvet zie je overal terugkomen. Prachtig in koningsblauw, diepgroen of oudroze. Zitmeubelen, maar ook Head-boards (voor achter het bed) kunnen bekleed worden met deze prachtige stof. Gecapitonneerd wordt het meubel klassiek, strak bekleed blijft het modern. Door de zachte glans krijgt het meubel een exclusieve uitstraling.

 Blog interieurtrends 2020 styling ID shiny

Shiny

Goud en chroom komen op allerlei manieren terug in ons interieur. Bijzettafeltjes, stoelpoten, accessoires etc komen veelvuldig voor en geven onze inrichting glans. Maar wat het meeste opviel waren de spiegels. Ik heb ze in allerlei soorten en maten voorbij zien komen. In groepjes bij elkaar of een grote boven de bank, het mag!

 Blog interieurtrends 2020 styling ID urban and eclectic

Urban & Eclectic

Deze woonstijl is sterk opkomend. Eclectic is een interieurstijl waarbij meerdere, vooral vroegere stijlen met elkaar worden gecombineerd. Dit is dus de meest persoonlijke interieurstijl die je kan verzinnen. Invloeden vanuit andere culturen, vintage in combinatie met jouw eigen woonstijl.

 Blog interieurtrends 2020 styling ID minimalistisch

Minimalistisch

De grote tegenhanger, voor degene die van minder uitbundig houdt, is de minimalistische vaak Scandinavische woonstijl. De mix van pure, stoere materialen als hout, steen, beton, bamboe met zachte materialen zoals linnen, wol, katoen en zijde blijft gewild. Daarbij is de combinatie met echte planten en bloemen of prints daarvan supermooi.

 Blog interieurtrends 2020 styling ID eco-friendly

Eco-friendly

Eén ding hebben ze allemaal gemeen! De termen ‘sustainable (duurzaam)’, ‘upcycling’ en ‘recycling’ en ‘bio’ werden veelvuldig genoemd. We worden met z’n allen steeds bewuster van de natuur en dragen op allerlei manieren zorg voor het milieu.


Intresessante blog artikelen

» Graham & Brown viert 75-jarig bestaan
» Renovatie van een jaren 30 woning
» Beleef 'Toen was geluk heel gewoon' in de keuken
» Schitterende Dutch design tegels ‘Motto by Mosa’ voor het interieur
» Kerst met een vleugje goud

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen