Kerst met een vleugje goud

We zijn voorbij 5 december en dat betekent dat we uitkijken naar de gezelligste feestdagen van het jaar: de kerstdagen.

Tussen alle nieuwe kersttrends zien we een oude, vertrouwde jaarlijks terugkeren: de gouden kerstversiering. Deze ‘gouden ouwe’ blijft onze kerst dat beetje glamour geven waar we allemaal van houden. Daarom laten wij je zien dat oude trends nooit vervelen mits ze je op jouw geliefde manier toepast.

Kerst met een vleugje goud

Retro

Niets is leuker dat die oude kerstspullen van vroeger. Ik kan me nog de kerstballen of andere hangers herinneren die ik als kind het mooiste vond. Wanneer je gek bent op de vintage woonstijl mogen deze zeker niet ontbreken. Het leuke van deze ouderwetse kerstdecoratie is dat de kleuren matter zijn en er altijd wel een vleugje goud te vinden is. Zo krijgt de kerstboom toch dat beetje glamour.

Kerst met een vleugje goud modern

Modern

Wie wil afwijken van een traditionele groene boom kan ook kiezen voor gouden takken, versiert met lichtjes en afgestyled met stoer gekleurde kerstballen. Zo combineer je het warme goud met een kleur die helemaal bij jouw woonstijl past.

Kerst met een vleugje goud landelijk

Landelijk

In een landelijke woonstijl past de traditionele kerstboom in witte tinten, gecombineerd met zachte pastels en houtaccenten. Voeg hier en daar een gouden kerstbal toe en de sfeer krijgt dan net dat beetje meer.

Kerst met een vleugje goud klassiek

Klassiek

Houd je van de klassieke interieurstijl, dan mag al het goud volop 'shinen' in de boom. Een echte den of een groene kunstboom gevuld met gouden accenten passen uitstekend bij deze stijl. Wil je meer afwisseling? Gebruik dan matte en glanzende ballen door elkaar. En werk met verschillende vormen: denk aan sterren en bellen.

Kerst met een vleugje goud tafel

Aan tafel

Ook het kerstdiner krijgt een gouden randje. Voor de tafelschikking zijn er genoeg manieren om de goudtint toe te passen. Kies je de kleur als basis of laat je het terug komen in het servies. De glazen met een gouden rand geven de 'toost op het leven' extra glans.


Intresessante blog artikelen

» Graham & Brown viert 75-jarig bestaan
» Renovatie van een jaren 30 woning
» Beleef 'Toen was geluk heel gewoon' in de keuken
» Schitterende Dutch design tegels ‘Motto by Mosa’ voor het interieur
» Kerst met een vleugje goud

Nancy van der Drift | Styling ID

Van jongs af aan was ik in de meubel-Stoffeerderij en woninginrichting van mijn vader te vinden. Hier heb ik niet alleen geleerd wat de mogelijkheden zijn voor het interieur, maar vooral ook het zelf leren toepassen in de praktijk.

Na mijn opleiding tot interieurstylist ben ik me professioneel gaan richten op deze markt. Ik vind het ontzettend leuk om mensen te helpen van hun huis een thuis te maken. Naast mijn bedrijf Styling ID ben ik ook werkzaam als online-schrijver op de redactie van UW-woonmagazine. Door het schrijven voor de verschillende websites: UW-keuken, UW-vloer, UW-badkamer en UW-haard bouw ik een enorme productkennis op, die ik weer kan gebruiken in de praktijk als interieurstylist.

Deze kennis wil ik graag met jullie delen. Dat doe ik in mijn maandelijkse blog op de website van UW-woonmagazine. Ik hoop dat ik jullie hiermee kan informeren, inspireren en adviseren.

Ik wens je veel leesplezier & inspiratie toe!

 

Meer van deze auteur Bezoek de website

Meld je aan voor de nieuwsbrief


 


Betsel gratis woonmagazine Jouwstijl van Goossens


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen