Tieme Hermans fietste in ruim twee jaar jaar van Zwolle naar Bali. En wij doen ons voordeel ermee in onze keuken, want in dit boek deelt hij zijn bijzondere ontmoetingen en traditionele recepten uit de ruim dertig landen die hij fietsend doorkruiste.
Wat eten mensen in Tadzjikistan? Wat zijn de dromen van jonge Iraniërs? Hoe ziet de dag van een Vietnamese visser eruit? Om het antwoord op deze en vele andere vragen te vinden, vertrok schrijver Tieme Hermans vanuit zijn woonplaats Zwolle om in twee en een half jaar naar Bali te fietsen. Overal werd hij gastvrij ontvangen en maakte hij kennis met de authentieke volkskeukens. Van krachtige Birmese curry in een verborgen tempel tot gestuntel met stokjes in pittige noedels in een Chinees betonnen keukentje. Noosh-e-Jaan betekent 'eet smakelijk' in het Perzisch, maar staat letterlijk voor 'moge het je ziel voeden'.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!