Robotgrasmaaier met vierwielaandrijving

Robotgrasmaaier met vierwielaandrijving

Het lijkt een radiografisch bestuurbare terreinwagen! Dat is het eigenlijk ook, maar dan met veel meer opties. Husqvarna introduceerde onlangs deze Automower 435X AWD: een robotmaaier met vierwielaandrijving, artificial intelligence (AI) en smart home-connectiviteit. Deze volledig autonome robotmaaier is ontworpen om overweg te kunnen met ruw terrein en hellingen tot 70%. De nieuwe Automower werkt met Amazon Alexa, Google Home en IFTTT en biedt een open API voor smart home-integratie.

Zwarte piste

Husqvarna robotgrasmaaier 

Met de Automower 435X AWD lanceert Husqvarna, wereldleider in robotmaaiers, een baanbrekend model voor eigenaars van een uitdagend gazon. Door de vierwielaandrijving en de unieke nieuwe vormgeving met twee verbonden body's kan de robotmaaier steile hellingen tot 70% aan. Om dit cijfer in perspectief te plaatsen: een zwarte piste heeft een helling van ongeveer 40 tot 60%, een skischans ongeveer 70%. De nieuwe robotmaaier van Husqvarna kan terreinen tot 3500 m2 aan en produceert in werking slechts 62 db.

Meervoudige spraakbediening

Husqvarna robotgrasmaaier 

Vanaf dit voorjaar kunnen de 435X AWD en alle andere Husqvarna-robotmaaiers met Automower Connect bediend worden met spraakopdrachten via Amazon Alexa en Google Home. Gebruikers kunnen ook hun eigen programma voor de robotmaaier ontwerpen via IFTTT of de open API. Bovendien werkt Automower Connect met het GARDENA SmartSystem, dat irrigatie integreert in de slimme tuin. De spraakinteractie is eerst in het Engels beschikbaar, gevolgd door Duits en Frans. Daarna zullen er extra talen bijkomen.

Nieuwe veiligheidsfuncties

Husqvarna robotgrasmaaier 

Naast de ingebouwde veiligheidsfunctie die de maaier automatisch stopt als hij wordt opgetild of omgedraaid, is de robotmaaier ook uitgerust met diverse nieuwe functies voor meer veiligheid. Met Ultrasonic, een functie voor objectdetectie op afstand, verlaagt de 435X AWD zijn snelheid zodra hij in de buurt een object detecteert. Gecombineerd met een rubberen voorbumper zorgt Ultrasonic voor een minimale impact wanneer de robotmaaier in contact komt met een object. Daarnaast is de machine voorzien van een automatische doorgangsfunctie en ledkoplampen. Er zijn ook verschillende optionele accessoires waaronder verwisselbare deksels in wit en oranje en een borstelkit die de wielen schoonhoudt voor een nog betere tractie.

Kijk hier voor meer voorbeelden en informatie over grasmaaiers


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen
Reisblog.nl Zuid Spanje Vakantiemoment Vakantie naar Frankrijk Vakantiehuizen aan de Costa del Sol