Tegel eruit, plant erin

Tegel eruit, plant erin

Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert dit jaar samen met Intratuin voor de zesde keer de inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin’ met als doel: een nog groener Nederland. Lever daarom op zaterdag 28 maart 2020 een tegel uit eigen tuin in en krijg een gratis tuinplant cadeau. Planten zorgen niet alleen voor een prettig leefklimaat maar ook voor een betere biodiversiteit. Daarnaast dragen ze een steentje bij aan een natuurlijke oplossing van de gevolgen van klimaatverandering.

Actie

Tegel eruit, plant erin

Kom op zaterdag 28 maart 2020 tussen 10.00 en 15.00 uur met een tuintegel (minimaal 30x30 cm) naar een vestiging van Intratuin. Daar staan vrijwilligers van Groei & Bloei klaar om de tegel in ontvangst te nemen. Je ontvangt vervolgens een voucher voor een gratis actieplant. Het is overigens niet de bedoeling dat alle overbodige stenen en tegels ingeleverd worden; maximaal 1 tegel per persoon.

Klimaatbestendig

Tegel eruit, plant erin

Tuinvereniging Groei & Bloei en Intratuin adviseren meer planten in de tuin te zetten. Meer planten en minder tegels betekent minder wateroverlast. Regenwater kan beter in de bodem zakken waardoor de riolering minder snel overbelast raakt. Warmte blijft boven een betegelde tuin langer hangen. Het vervangen van tegels door planten zorgt direct voor minder hitte in de tuin. Meer planten in de tuin zorgt voor een betere biodiversiteit en dat is goed voor onder meer bijen, vlinders, andere bestuivers en vogels.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen
Reisblog.nl Zuid Spanje Vakantiemoment Vakantie naar Frankrijk Vakantiehuizen aan de Costa del Sol