Traditioneel Zweeds design met een funky twist

Traditioneel Zweeds design met een funky twist

In de 19e eeuw, toen kinderen niet werden gehoord en design alleen bestond voor de allerrijksten, was het leven thuis heel anders. Tot ruimdenkende Zweden de ‘allrum’ bedachten: een kamer voor iedereen, waar de hele familie mag samenkomen en genieten (van geweldig design). De nieuwe SÄLLSKAP limited collectie van IKEA viert Zweeds traditioneel design uit de 19e eeuw, maar dan wel met een funky twist. Vanaf oktober 2016 is deze collectie verkrijgbaar bij IKEA.  

One size fits all

Ikea houten bank

Ikea houten tafel

De robuuste en natuurlijke uitstraling van massief grenen speelt een hoofdrol in de SÄLLSKAP collectie. Geniet bijvoorbeeld met het hele gezin aan de stoere SÄLLSKAP tafel en bijbehorende houten bank. Of benut kleine ruimtes optimaal met de multifunctionele SÄLLSKAP opbergbank en –stoel. Ze zijn compacter dan hun inspiratiebronnen uit de 19e eeuw, maar nog net zo mooi. 

Koken in Zweedse kunst

Ikea schort

Ikea theedoek

Koken in Zweedse kunst? Elke thuiskok ziet er goed uit in het SÄLLSKAP schort, dat gebaseerd is op een jurkdesign van de 19e-eeuwse Zweedse kunstenaar Karin Larsson. Ook de vrolijke katoenen theedoeken met onder andere teckels en geraniums zijn onmisbaar in de keuken. Met de placemat en de papieren servetten op de eettafel kan het diner niet mislukken.

Soep vol geluk

Ikea soeppan

Volgens sommige tradities brengt een klavertje vier op de bodem van de soeppan geluk voor iedereen aan tafel. Of de SÄLLSKAP soeppan echt geluk brengt, dat mag je zelf proberen. Het ziet er in ieder geval gezellig uit als de pan leeg is. De met de hand beschilderde schalen en borden zorgen voor een verrassende twist als de soep wordt opgediend.

Spetterende kast

Ikea kast

De stoere SÄLLSKAP kast met glazen deuren is perfect om al je spullen op te bergen die je graag in het zicht houdt. Stop de kast alleen niet té vol, want de achterwand heeft een spetterend groen design dat gezien mag worden. Ben je meer in een effen bui? Dan draai je de achterkant gewoon om.

De kracht van textiel

Ikea kussens

Ikea kussenovertrekken

Kussens zijn echte sfeermakers. De prints van de SÄLLSKAP kussen(overtrekken) zijn geïnspireerd op prachtige Zweedse patronen van vroeger. Ook in de slaapkamer heeft dit een geweldig effect. Kom heerlijk tot rust in een bed vol geraniums of onder een 18e-eeuws spikkelpatroon met het SÄLLSKAP dekbedovertrek dat gemaakt is van 100 procent katoen van meer duurzame bronnen. Onder 100 procent katoen van meer duurzame bronnen verstaat IKEA katoen van planten die geteeld zijn volgens de richtlijnen van Better Cotton, door katoenboeren die werken volgens Better Cotton en duurzamer geproduceerd katoen uit de Verenigde Staten volgens bijvoorbeeld het e3 Cotton Program


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen