Kleur- & geurgids 2017: voor een fijne voorjaarssfeer

Kleur- & geurgids 2017: voor een fijne voorjaarssfeer

Het jaar 2017 begin je in geuren en kleuren. Met bloemen als ranonkels, seringen en blauwe druifjes creëer je in een handomdraai een fijne voorjaarssfeer in huis. En wil je het nieuwe jaar fris beginnen? Volg dan kleur- en geurtrends van 2017. Want ook het parfum van voorjaarsbloemen maakt van de winter één groot lentefeest!

Voorjaar in winter

Winterbloemen

Voorjaarsbloemen
In de winter voeren vooral hyacinten, blauwe druifjes, narcissen en andere voorjaarsbloemen de boventoon bij de bloemist. Doordat ze in (glazen) kassen gekweekt worden, krijgen ze toch voldoende warmte om te groeien en te bloeien. Terwijl het buiten nog flink koud kan zijn, worden ze geoogst en via de veilingen naar de bloemist gebracht. Vanaf begin januari zijn er volop verschillende voorjaarsbloemen verkrijgbaar en dat worden er in februari, maart en april alleen maar meer!

Trendkleuren

Voorjaarsbloemen

Voorjaarsbloemen

Eén van de belangrijkste trendkleuren van 2017 is blauw. Een sterke, krachtige kleur in diverse tinten die harmonie en optimisme uitstraalt. Blauwe bloemen die hier perfect bij aansluiten zijn het blauwe druifje, anemoon en hyacint. Altijd mooi is een mix van verschillende witte bloemen als ranonkels, seringen en witte druifjes. In combinatie met een taupekleurige vaasje creëer je een eigentijdse uitstraling. Ben je niet zo’n trendvolger? Maak dan je eigen combinaties want het kleurenpalet van seizoensbloemen is oneindig: van geel tot groen en van rood tot paars.

Trendgeuren

Winterbloemen

Voorjaarsbloemen

Voorjaarsbloemen verspreiden een heerlijke geur in huis. De één doet dat sterker dan de ander. Laat je bij de bloemkeuze dan ook eens verleiden door de geurtrends van 2017. Het instituut SmartNose benoemt onder meer ‘Robust Renaissance’ als een belangrijke trend. Kenmerkend zijn eenvoudige, maar krachtige bloemengeuren zoals die van sering, hyacint en lelietje-van-dalen. Een andere geurtrend is ‘Organic Fresh’ met oorspronkelijke natuurgeuren zoals die van bloesem en witte houtsoorten.

Welke parfum jouw favoriet is… ontdek je bij de bloemist. Laat vanaf begin februari weten welke geur jij het lekkerst vindt. Kwekers van seizoensbloemen zijn op zoek naar de favoriete voorjaarsgeur van Nederland. Kijk vanaf eind januari op de Facebookpagina van ‘365 dagen bloemen’ en doe mee! Elke deelnemer maakt kans op een prachtig voorjaarsboeket.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefKlik hier om GRATIS
informatie aan te vragen