pinterest
Sterke stijging woningverkoop

Sterke stijging woningverkoop

Uit de cijfers die bekend zijn gemaakt door de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) blijkt dat in het derde kwartaal van dit jaar 19,7 procent meer woningen zijn verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook ten opzichte van het tweede kwartaal is er een stijging van 10 procent. De NVM denkt dat voorzichtig herstel in gang is gezet.

Herstel woningmarkt

Er zijn meerdere oorzaken voor het ontluikende herstel. 'Allereerst zorgen de lage rente en de flink gedaalde prijzen voor een verbeterde betaalbaarheid', zegt NVM-voorzitter Ger Hukker. Bovendien denkt een deel van de consumenten dat de bodem bereikt of in zicht is, 'mede ingegeven door berichten vanuit de banken en de politiek in de media'. De bij de NVM aangesloten makelaars verkochten tussen juli en september in totaal 22.700 woningen, 10 procent meer dan in het voorgaande kwartaal, waarin het aantal verkopen ook al toenam. 'Het is voor het eerst sinds 2005 dat in twee opeenvolgende kwartalen het aantal transacties is toegenomen', aldus Hukker. De stijging is des te opvallender omdat die zich voordeed in de zomerperiode, waarin volgens Hukker 'veel Nederlanders meer bezig zijn met vakantie dan met huizenjacht'. Doorgaans ligt de woningverkoop in die periode juist lager dan in het tweede kwartaal.

Huizenprijzen

Aan de daling van de huizenprijzen is nog geen einde gekomen, maar het tempo is er volgens de NVM uit. Vergeleken met vorig jaar lagen de prijzen in het derde kwartaal 3,6 procent lager. Ten opzichte van het tweede kwartaal bedroeg de daling 'slechts' 0,6 procent. De gemiddelde woningprijs is nu 205.000 euro. De NVM verwacht dat de daling van de huizenprijzen over heel 2013 zal uitkomen op minder dan 4 procent. Aanvankelijk verwachtte de makelaarsvereniging een sterkere daling als gevolg van de nieuwe hypotheekregels die sinds januari gelden.

Bron & foto: anp

Verhuizen en op zoek naar inspiratie?

Gaat u ook verhuizen? De UW Woonmagazines - elk zo'n honderd pagina's dik - zijn een waardevolle inspiratie- en informatiebron voor iedereen die wil verbouwen of verhuizen. De inspirerende magazines zijn gevuld met mooie reportages, foto's, interviews en rubrieken op het gebied van keukens, badkamers, vloeren en haarden. De woonmagazines bieden overzichtelijke keuzemogelijkheden, productinformatie en praktische tips bij een verbouwing van elke ruimte in een woning. Een onmisbare bron om uzelf uitgebreid te oriënteren, voordat u de gang naar de winkel maakt. Bestel de magazines hier.


FotoSterke stijging woningverkoop FotoSterke stijging woningverkoop FotoSterke stijging woningverkoop FotoSterke stijging woningverkoop

 

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen