Subsidies voor duurzame energie in huis

Subsidies voor duurzame energie in huis

Om het gebruik van duurzame energie in huis te stimuleren, is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het duurzaam verwarmen van je huis door middel van pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen.  Het ministerie van Econimische Zaken heeft hiervoor 70 miljoen euro beschikbaar gesteld.  

Duurzame warmte in huis

Er kan flink energie worden bespaard en de CO2-uitstoot kan worden teruggedrongen door Nederlandse huizen minder door gas en meer door duurzame warmte te verwarmen. Ook levert het huishoudens een flink lagere energierekening op. Deze ontwikkeling wil het kabinet onder andere stimuleren via deze nieuwe subsidieregeling. "De overstap naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen met alle Nederlanders worden gemaakt."zegt Minister Henk Kamp van Economische Zaken.

Subsidie voor pelletkachels

De subsidie is beschikbaar voor verschillende apparaten, zoals een pelletkachel. In deze kachel worden houtpellets van samengeperst houtafval verbrand, waarmee een woning kan worden verwarmd. De kachel lijkt qua uiterlijk op een houtkachel, maar is veel energiezuiniger. Een pelletkachel levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van rond de 490 euro per jaar en kost gemiddeld 4.000 euro. Een huishouden kan hiervoor 500 euro subsidie aanvragen. Bij pelletkachels met een vermogen boven de 10 kilowatt komt hier voor iedere extra kilowatt nog 50 euro aan subsidie bovenop. Bekijk hier voorbeelden van pelletkachels en vraag gratis informatie aan.

Vraag ook subsidie aan voor een zonneboiler & warmtepomp

Via een zonneboiler wordt zonlicht omgezet naar warmte voor het verwarmen van ruimtes of water. Een zonneboiler levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van rond de 130 euro per jaar en kost tussen de 2.000 en 5.000 euro. Een huishouden kan hiervoor gemiddeld een subsidie van € 650 euro aanvragen, afhankelijk van het type zonneboiler.
Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de lucht, bodem of het grondwater warmte haalt en geschikt maakt voor het verwarmen van ruimtes of water. In bestaande woningen wordt vaak gebruik gemaakt van hybride warmtepompen, die gecombineerd worden met CV-ketels. Een hybride warmtepomp levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van tussen de 200 en 300 euro per jaar en kost tussen de 5.000 en 7.000 euro. Een huishouden kan hiervoor tot 1.500 euro subsidie aanvragen, afhankelijk van het type warmtepomp.

Lees hier de voorwaarden van de subsidieregeling

Infographic subsidie duurzame apparaten in huis. Bron Economische Zaken

Bron: Rijksoverheid


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefKlik hier om GRATIS
informatie aan te vragen