5 tips voor de verzorging van groene planten in huis

5 tips voor de verzorging van groene planten in huis

Nederlanders houden van planten en hebben er gemiddeld 13 in huis. Tijdens de coronacrisis is de populariteit van kamerplanten enorm gegroeid. Het gevoel om ergens voor te zorgen is hiervoor een grote drijfveer. 

Uit recent onderzoek van Pokon, dé specialist op het gebied van plantverzorging, blijkt dat ruim 99% van de Nederlanders planten in huis heeft. Toch is het juist de verzorging van de planten waar het regelmatig misgaat. In dit artikel geven we je vijf tips voor de verzorging van je groene planten in de winter.

5 tips voor de verzorging van groene planten in huis #groeneplanten #tips #verzorging #plantenverzorging

Grootste boosdoener

Nederlanders houden van planten en hebben er gemiddeld 13 in huis. Toch blijkt de verzorging ervan een grote uitdaging en zorgt het gebrek aan kennis ervoor dat in 61% van de Nederlandse huishoudens elk jaar planten sterven. Te veel of  juist te weinig water geven blijkt de grootste boosdoener te zijn bij plantensterfte. Ook een verkeerde standplaats van de plant waardoor deze teveel of te weinig licht krijgt, wordt veel genoemd. Een deel van de plantenbezitters heeft geen idee waardoor hun plant het niet heeft gered.  

5 tips voor plantenverzorging in de winter

  1. De meeste groene (niet bloeiende) planten hebben in de winter minder water nodig, omdat ze in de ruststand staan. Geef je normaal 1 x per week water, dan is in deze periode 1 x per twee weken voldoende. De grond mag best een beetje aan de droge kant zijn!
  2. Door de ruststand hebben groene (niet bloeiende) planten in de winter geen voeding nodig.
  3. Zorg ervoor dat jouw plant niet te dicht bij de verwarming staat. Daardoor kan hij uitdrogen en zelfs verbranden.
  4. Zonlicht doet de meeste planten goed. Het licht zorgt ervoor dat je kamerplanten sterk blijven en de winter goed doorkomen. Bekijk dus goed of jouw plant voldoende daglicht krijgt en verplaats hem waar nodig.
  5. Even niet verpotten! In de herfst en winter gaat de plant in ruststand, dus gun hem die rust ook. Verpotten kan het beste in het voorjaar. Bekijk hier geschikte plantenpotten

Meer weten over hoe jij jouw planten het beste kunt verzorgen?

Kijk hier voor tips, tricks en informatie over hoe je jouw planten het best kunt verzorgen


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefKlik hier om GRATIS
informatie aan te vragen