Woontrends 2021

Woontrends 2021

Ben je ook benieuwd naar de trends voor het interieur het komend jaar? Ze zijn weer bekend! De 4 belangrijkste woontrends van 2021 laten zien welke kleuren, materialen, vormen en dessins passen bij een interieur van deze tijd. We zetten ze voor je op een rij.

1. Organische vormen met warme ton-sur-ton kleuren

De woontrend ‘Human Touch’ voelt vriendelijk en vertrouwd. Dat komt door een mix van afgeronde, bolle en organische vormen gecombineerd met een warm en vriendelijk ton-sur-ton kleurenpalet van lichte en donkere huidtinten. Accentkleuren zijn lila en okergeel.

Woontrends 2021 #woontrends #2021 #interieur #trends #kleuren #cbwerkend

Woontrend Human Touch

Over het algemeen hebben meubels en accessoires hierbij een onregelmatige oppervlaktestructuur, meestal met een matte uitstraling. Ribbelstructuren duiken bijvoorbeeld veelvuldig op. Dessins zijn in de trend ‘Human Touch’ van niet opvallend. Als ze worden toegepast, zijn deze vaak opgebouwd uit vage vlek- en veegpatronen of organische structuren.

2. Industrieel, praktisch & duurzaam

De belangrijkste kenmerken van de tweede woontrend ‘Balanced Biotope’ zijn stoer, industrieel, praktisch en duurzaam. Er is veel aandacht voor de natuur en dat zie je ook terug in de organische dessins met bijvoorbeeld houtstructuur.

Woontrends 2021 #woontrends #2021 #interieur #trends #kleuren #cbwerkend

Woontrend Balanced Biotope

Verschillende elementen in het interieur (van lampenkap tot vloerkleed) hebben een ambachtelijke uitstraling en zijn vaak (hand)gemaakt van gerecyclede materialen. De kleuren bij deze woontrend zijn  voornamelijk naturel met geelgroene accenten. Meer nog dan in andere woontrends is er volop ruimte voor kamerplanten, bijvoorbeeld gegroepeerd als een binnentuintje.

3. Geometrische vormen

In de stijltrend ‘Recentered Stage’ zien we veel geometrische vormen. Ze worden speels toegepast, alsof ze uit een blokkendoos komen. Door gebruik te maken van trappen, verhogingen en scheidingswanden krijgen ruimten een nieuwe dimensie.

Woontrends 2021 #woontrends #2021 #interieur #trends #kleuren #cbwerkend

Woontrend Recentered Stage

De kleuren zijn divers, van krachtige kleuren tot pasteltinten. Ze zorgen voor een kleurrijk, contrastrijk en speels geheel, maar worden door het gebruik van pasteltinten nooit schreeuwend. Materialen zijn in de trend ‘Recentered Stage’ van ondergeschikt belang; kleurgebruik heeft de overhand. De dessins zijn opgebouwd uit geometrische vormen. Soms overlappen deze grafische patronen elkaar waardoor er diepte ontstaat.

4. Futuristische vormen 

De laatste woontrend heet ‘Interstellar Mirage’ en laat veel futuristische vormen zien. De cirkel- en de bolvorm staan centraal. Een kleurpallet van koele pasteltinten wordt gecombineerd met warme aardetinten. Daarnaast zijn er ook accenten van felroze, blauw, neon en metallic.

Woontrends 2021 #woontrends #2021 #interieur #trends #kleuren #cbwerkend

Woontrend Interstellar Mirage

De gebruikte materialen zijn glanzend, gekleurd transparant, spiegelend en hoofdzakelijk glad en strak. Ze hebben een opvallende, soms vervreemdende, futuristische uitstraling. De dessins zijn minimaal en bestaan uit cirkels, druppels, golven en geometrische patronen.

Inspiratie
De woontrends van 2021 bieden volop inspiratie om je interieur een eigentijds jasje te geven. Weet jij al welke trend het beste bij je past? Je kan ook de stijlkamers (gebaseerd op de nieuwste trends) bezoeken bij diverse CBW-erkende woonwinkels in Nederland. Kijk voor een overzicht van bezoeklocaties, de moodboards en meer wooninspiratie op www.cbw-erkend.nl.

Bron en fotocredit: CBW-erkend.nl


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief







Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen