De beste tips voor een lagere energierekening

Tips voor een lagere energierekening #energie #energiebesparen #energierekening

Iedere maand moet je een aanzienlijk bedrag overmaken naar je energieleverancier. Dit doe je niet voor niets, maar om te allen tijde stroom en gas te kunnen gebruiken in huis. Je komt dan ook niet onder de maandelijkse energierekening uit. Wat je wel kunt doen, is diverse maatregelen nemen om de energierekening te verlagen. In dit artikel lees je hoe.

Koop energiezuinige apparaten

Het ene apparaat gebruikt veel stroom, het andere apparaat heeft veel minder energie nodig om goed te kunnen functioneren. Investeer je in energiezuinige apparaten, dan gaat je energierekening vanzelf omlaag. Hoe meer energiezuinige apparaten je in huis hebt, des te minder energie je nodig hebt. Het kost wat geld om energiezuinige apparaten te kopen, maar deze investering verdien je op de lange termijn altijd terug met jouw lage energierekening.

Zet lampen wat vaker uit

Het is zonde om voor energie te betalen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Vergeet je de lampen in een ruimte uit te zetten als je de deur achter je sluit? Dan betaal je een onnodig hoge energierekening. Je kunt je energierekening verlagen door lampen altijd uit te zetten als je een ruimte verlaat. Ook is het niet nodig om in de nacht lichten aan te laten in huis. Wil je niet dat het helemaal donker is in je woning? Dan mag je best een kleine lamp aan laten, maar de rest van de lampen kun je toch beter uit zetten.

Stop met onnodig stoken

Als je niet thuis bent, hoeft de verwarming niet aan te staan. Leer jezelf aan de verwarming uit te zetten als je van huis gaat en zet de verwarming weer aan als je thuis bent. Nu stook je alleen wanneer je daadwerkelijk warmte nodig hebt en gaat de warmte niet verloren.

Ook in de nacht kun je de verwarming het beste uitschakelen. Als je onder de dekens ligt, heb je geen warme omgevingstemperatuur nodig. Sterker nog, je slaapt lekkerder in een koele slaapkamer dan in een warme slaapkamer met loeiende verwarming.

Geef het goede voorbeeld

Veel ouders klagen dat het de kinderen zijn die veel energie gebruiken. Zijn jouw kids ook echte energievreters? Geef ze dan het goede voorbeeld. Leer ze aan apparaten uit te schakelen na gebruik, deuren goed te sluiten om de warmte binnen te houden en de lampen uit te zetten als ze een ruimte verlaten. Door het goede voorbeeld te geven, kun je ervoor zorgen dat de kinderen minder energie gebruiken. Zo daalt die hoge energierekening vanzelf.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen
Reisblog.nl Zuid Spanje Vakantiemoment Vakantie naar Frankrijk Vakantiehuizen aan de Costa del Sol