pinterest

Ontdek de voordelen van kunststof kozijnen

Kozijnen kiezen voor je nieuwbouwproject of verbouwing is een belangrijke stap in de afwerking van je woning. De kozijnen bepalen namelijk voor een groot deel mee hoe je woning er uiteindelijk zal uitzien en dus denk je hier maar beter goed over na. Waar ooit houten kozijnen de standaard waren voor ieder type woning, zien we dat mensen vandaag steeds vaker kiezen voor kunststof kozijnen. De stijgende populariteit en de vele voordelen gaan dan ook hand in hand; kunststof kozijnen zijn helemaal in en zijn voor veel mensen een logische keuze. Voor wie bouw- of verbouwplannen heeft en nog kozijnen moet kiezen, zetten we graag alle voordelen even netjes naast elkaar. 

De voordelen

Voor wie wil afstappen van de klassieke houten kozijnen omdat die toch wel met een behoorlijk prijskaartje komen en intensief onderhoud vragen, bieden kunststof kozijnen een prima alternatief. Ook ten opzichte van de nog altijd vaak gekozen aluminium kozijnen die relatief duur zijn en een lager isolatievermogen hebben, scoren de kunststof kozijnen erg goed. 

Budgetvriendelijk

Wat zonder twijfel voor veel mensen beslissend is in het kiezen voor kunststof kozijnen is de kostprijs. Als je de vergelijking zou maken met de houten kozijnen kom je gemiddeld 15% goedkoper uit, ten opzichte van aluminium scheelt het zelfs tot 20%. Op een toch al grote investering maken die percentages natuurlijk wel een groot verschil, het spaart je heel wat geld uit dat je eventueel op een andere manier aan je woning kunt besteden.
Naast de aankoopprijs die een pak lager ligt, geniet je met kunststof kozijnen ook van een levensduur van ongeveer 50 jaar en moet je hier dus lange tijd geen rekening meer mee houden.

Onderhoudsvriendelijk

Als je kiest voor kunststof kozijnen, is een natte doek het enige wat je nog nodig hebt voor het onderhoud ervan, eveneens een niet te onderschatten voordeel. Kleurvaste kozijnen die niet moeten geschilderd worden en die bovendien bestand zijn tegen zelfs de meest extreme weersomstandigheden, je kunt er helemaal op rekenen. Hier heb je eigenlijk een dubbel voordeel. Niet enkel heb je het minimum aan onderhoud, je spaart ook de kosten van verf en dure onderhoudsproducten uit. 

 

Hoge isolatiewaarde

Kunststof kozijnen hebben, zeker als ze gecombineerd worden met HR++ beglazing, een erg isolerende eigenschap. De warmte die binnen opgewekt wordt, blijft aanzienlijk langer binnen dan bij bijvoorbeeld houten kozijnen en de koude van buiten krijgt geen kans om de woning binnen te dringen. Je zou hier kunnen stellen dat je omwille van de isolerende eigenschap, die een positieve invloed heeft op je energierekening, de kostprijs van de kunststof kozijnen als vanzelf terugverdient.
Kunststof kozijnen zijn ook isolerend wat geluid betreft, ze houden het omgevingsgeluid buiten en laten het genieten van de rust binnen optimaal toe. Een niet te onderschatten voordeel voor bijvoorbeeld mensen die nachtwerk doen of gezinnen met kleine kinderen die overdag nog hun slaapje nodig hebben.

 

Veilig

Er blijven voordelen tevoorschijn komen als we het over kunststof kozijnen hebben. Ook aan de veiligheid van je woning dragen deze kozijnen hun steentje bij. Op voorwaarde dat de kozijnen op de juiste manier gemonteerd werden, zijn ze voor inbrekers erg moeilijk te ontgrendelen. Gaan de kozijnen dan nog eens samen met professioneel hang- en sluitwerk met een keurmerk, dan is de beveiliging van je woning al meteen een heel stuk hoger. Twijfel je de beveiliging door middel van kunststof kozijnen? We kunnen je alvast vertellen dat ze het Politie Veilig Wonen Keurmerk dragen en dat alleen al wil heel wat zeggen.
Omdat kunststof kozijnen aan de ene kant moeilijk ontvlambaar en aan de andere kant zelfdovend zijn, zijn ze ook naar de brandveiligheid van je woning toe een erg goede keuze.
Is de beveiliging van je woning op alle vlakken een belangrijk punt voor jou? Met kunststof kozijnen zit je hier alvast helemaal goed.

Ruime keuze

Een belangrijke reden waarom tot voor enige tijd kunststof kozijnen niet de grote populariteit van nu kenden, was omdat mensen ervan uitgingen dat de mogelijkheden erg beperkt waren naar keuze en afwerking toe. Als je het huidige aanbod even van naderbij bekijkt, zal het je al snel opvallen dat niets minder waar is. Het formaat, het patroon en de kleur is helemaal naar eigen wens te kiezen. Dit laat toe om voor iedere woning kunststof kozijnen te kiezen die helemaal aansluiten bij de stijl en sfeer van die woning. 

Opmeten, bestellen en monteren

Om optimaal van alle voordelen van kunststof kozijnen te kunnen genieten, is het belangrijk om te kiezen voor perfect passende kozijnen. Het opmeten moet daarom erg nauwkeurig gebeuren en het monteren wordt in het ideale geval overgelaten aan echte vakmannen. 
Kun je dit dan niet zelf doen, vraag je je misschien wel af? Voor wie enige ervaring en handigheid in de vingers heeft, is dit geen onoverkomelijke klus, maar hou er dan wel rekening mee dat precisie en nauwkeurigheid hoog op je lijstje met vaardigheden moeten staan. Doe je dit niet, dan dreigen sommige van de voordelen, zoals de beveiliging van je woning, ten dele verloren te gaan en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen