pinterest
5 tips voor een moderne keuken!

5 tips voor een moderne keuken!

De keuken is een ontzettend belangrijke plek in ieder huis. Van een ontbijtje maken in de ochtend tot een warme maaltijd voor heel het gezin op tafel zetten, het is een plek waar je vaak gebruik van maakt. Wanneer iemand in de middag op visite komt zul je al vaak grijpen naar een kop koffie en iets lekkers uit de koken. Kortom, de keuken moet een plek zijn waar je handig bij alle apparatuur, servies en kookbenodigdheden kunt. Een groot voordeel is dat je tegenwoordig ontzettend veel keuzes hebt om jouw keuken volledig in jouw smaak te ontwerpen! Houd je van moderne keukens? Dan volgen hieronder 5 tips voor een moderne keuken!

Smaakvolle en energiezuinige sfeerverlichting

Wanneer je staat te koken wil je natuurlijk goed kunnen zien wat je aan het doen bent, maar ook wanneer de rest van het gezin bijvoorbeeld aan het kookeiland komt zitten is het gezellig om sfeerverlichting aan te hebben. Vooral in een moderne keuken kunnen energiezuinige lampen niet ontbreken! Zo kun je kiezen voor ledstrips of spotjes bij je keukenkastjes zodat je in het donker beter kunt zien wat hier in zit. Je kunt deze lampen zo uitkiezen dat ze alleen aan gaan wanneer je jouw keukenkastje opent. Om er voor te zorgen dat je de sfeer in je keuken bewaard kun je kiezen voor dimbare lampen, zo heb je voor elke situatie goed licht!

Kies voor nieuwe luxe apparaten

Het voordeel van een handgemaakte keuken is dat je zelf ook kunt bepalen welke apparaten je hier in wilt hebben. Zo heb je tegenwoordig kranen waar kokend heet water zo uit de kraan komt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een afzuigkap in je inductieplaat, in plaats van een grote kap midden in je keuken. Laat zoveel mogelijk apparatuur inbouwen in jouw keuken zodat je ruimte bespaart. Daarnaast ziet dat er ook nog eens erg strak en modern uit!

Haal de natuur in de keuken

Plantjes horen niet alleen maar thuis in je woonkamer en tuin, maar ook in de keuken kunnen ze veel sfeer meebrengen. Maak je bijvoorbeeld vaak gebruik van kruiden? Koop dan verse kruidenplantjes zoals basilicum, peterselie en tijm en zet deze in je keuken voor extra sfeer.

Kies voor neutrale kleuren

Wanneer je gaat voor een moderne keuken, ga dan voor neutrale kleuren die strak ogen. Met neutrale kleuren zal jouw keuken gegarandeerd bij de rest van je interieur passen!

Betrek je keuken bij je woonkamer

Als het mogelijk is, kies dan voor een zogeheten woonkeuken. Dit houdt in dat je keuken aan je woonkamer grenst met bijvoorbeeld een kookeiland in het midden waar je met barkrukken aan kunt zitten. Een open keuken zorgt er ook voor dat je de kleur van de keuken mooi kunt doortrekken met de rest van het interieur. Vind je het lastig om je nieuwe moderne keuken te kiezen? SmartDesign Keukenstudio kan je goed helpen bij het ontwerpen van je nieuwe keuken!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen