pinterest
5x waarom rolluiken handig zijn in huis

5x waarom rolluiken handig zijn in huis

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie voor je huis, dan heb je tal aan mogelijkheden. Waar veel mensen al jarenlang voor kiezen, zijn rolluiken. Dat deze soort raamdecoratie zo populair is, is niet zonder reden. Rolluiken in huis hebben namelijk meerdere voordelen. Waarom deze raamdecoratie zo handig? Wij sommen hieronder vijf goede redenen voor je op, dus lees gauw verder.

Je krijgt een aangename temperatuur 

In de warme zomermaanden de zon buiten houden en als het koud is buiten de kou tegenhouden: dat is wat rolluiken doen. Op deze manier zorg je sneller voor een aangename temperatuur in huis. De raamdecoratie is een soort extra isolatielaag en dit bevordert jouw wooncomfort. Doordat rolluiken een isolerende werking hebben, bespaar je bovendien ook nog eens op de energiekosten. Een echte win-winsituatie!

Het verduistert de ruimte goed

Rolluiken zien we vaak terug in slaapkamers. En dat is niet zomaar zo. De raamdecoratie is perfect te installeren in slaapkamers, aangezien rolluiken een verduisterende werking hebben. Ze zijn in staat om het heel donker te maken in een ruimte en dat is een slaapkamer natuurlijk ideaal. Zo heb je geen last van lichtkiertjes en dit bevordert jouw nachtrust. 

Het verhoogt je privacy

Woon je aan een drukke weg en heb je geen zin in pottenkijkers? Met rolluiken hoef je jezelf hier niet druk om te maken. Je kunt deze zo gebruiken dat mensen niet zomaar bij je naar binnen kijken. En dit verhoogt je privacy enorm in vergelijking met geen raamdecoratie. Als je veel waarde hecht aan je privacy, dan maak je hiermee een goede keuze.

Het heeft een inbraakwerende werking

Nog een goede reden om voor rolluiken te kiezen is omdat dit een inbraakwerende werking heeft. Met rolluiken voor je raam is de kans dat inbrekers via het raam inbreken ontzettend klein. De raamdecoratie sluit het raamvenster goed af en dit geeft inbrekers geen kans. Het heeft dus ook een beveiligende werking.

Je hebt ruime keuze

Wat ook een voordeel is van rolluiken, is dat je zelf de keuze hebt waar je voor gaat. Er zijn verschillende soorten rolluiken te koop en hierdoor is het mogelijk om te kiezen voor een variant die bij je wensen en bij de rest van je woning past. De raamdecoratie is te koop in verschillende kleuren. Maar dat niet alleen, want ook qua manier van bedienen heb je meerdere keuzes. Je kunt kiezen voor een rolluik met handmatige bediening, maar ook elektrische rolluiken zijn in de afgelopen jaren enorm populair geworden. Als je elektrische rolluiken helemaal ziet zitten voor jouw woning, neem dan een kijkje bij Degalux. Hecht je veel waarde aan duurzaamheid? Er bestaan ook al duurzame rolluiken, bijvoorbeeld soorten die werken via zonne-energie.

Zoals je hierboven hebt gelezen zijn er meerdere goede redenen om voor deze raamdecoratie te kiezen thuis. Of het nu voor je slaapkamer, eetkamer of badkamer is: je mogelijkheden zijn eindeloos. Met rolluiken in huis verhoog je het wooncomfort en je hebt er jarenlang plezier van!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen