pinterest
Tips om een echte pechdag thuis de baas te blijven

Tips om een echte pechdag thuis de baas te blijven

De dag is nog niet eens goed en wel begonnen of alles lijkt al verkeerd te gaan. Naarstig zoek je naar ‘roestvlekken verwijderen’ op het internet zodra je kind onder de roestvlekken op de bank gaat zitten, mors je ook nog eens je koffie en komt de hond met modderige poten het huis binnenstormen. De ochtend is nog niet voorbij of je kruipt liever weer terug in bed. Iedereen heeft weleens een slechte dag. De vraag is hoe je hiermee omgaat. Volgt ook je gedrag in deze negatieve spiraal? Dan merk je dat de dag alleen maar erger lijkt te worden.

Gelukkig is er goed nieuws en is het ook mogelijk om het tij weer te keren. Dit doe je door jezelf uit die negatieve spiraal te trekken en er thuis toch nog een feestje van te maken. Met de volgende tips zet jij elke pechdag om tot een geluksdag en blijf jij thuis altijd de baas van je eigen geluk.

Focus niet teveel op de negatieve dingen

Het is heel verleidelijk om je helemaal te focussen op de dingen die verkeerd gaan. Vaak mis je hierdoor juist het goede. Kijk eens naar hoe de kinderen lief samen spelen. Hoe mooi je huis er op het moment uitziet. De tuin. Het weer. Er zijn nog genoeg dingen waar je geen controle op hebt, maar die wel voor heel veel geluk zorgen. Vaak is een pechdag een mix tussen mindset en dingen die daadwerkelijk gebeuren.

Is bijvoorbeeld de afvoer verstopt nadat er al heel veel ongelukkige dingen zijn gebeurd in huis? Dan kan je bij de pakken neer gaan zitten en denken dat de hele dag verpest is. Je kan echter ook de schouders eronder zetten en er een familieding van maken. Zoek samen met je kinderen naar benodigdheden om de verstopping op te lossen en ga samen aan de slag. Niet alleen goed om je kinderen dit soort dingen bij te brengen, maar je zal merken dat dit ook de ‘zwaarte’ van het ongeluk eraf haalt. Blijf in je achterhoofd herhalen dat er ergere dingen zijn.

Je zal merken dat als je mindset positiever is, je dit ook zal merken in het gevoel over de dag. Ja, er gebeuren vervelende dingen. Maar dit hoeft geen gevolgen te hebben voor hoe jij je voelt en hoe je dag verder indeelt.

Stel minder hoge prioriteiten aan jezelf

Soms gaat de dag gewoon niet zo als gepland. Heb je aan het einde van de ochtend al het gevoel dat je er helemaal klaar mee bent? Dan is het tijd om pas op de plaats te nemen en te onderzoeken hoe je de rest van de dag kunt indelen. Stel niet al te hoge prioriteiten aan jezelf. Je hoeft niet altijd heel veel te ondernemen op een dag.

Merk je dat alles tegenzit en hoef je niet te werken en hebben de kinderen ook geen verplichtingen? Maak het dan niet te moeilijk voor jezelf. Zet een filmpje aan en kruip samen op de bank. Er is weinig wat daar mis kan gaan en het geeft jou tijd om te ontspannen en weer even een ultiem geluksgevoel te ervaren. Dit soort momentjes heb je soms hard nodig en helpen je weer om de andere kant van deze dag te zien. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen