pinterest
Uw poort openen vanuit de auto

Uw poort openen vanuit de auto

Het openen van de poort vanuit de auto is zeer comfortabel. Je kunt ervoor kiezen jouw hekwerk of poort handmatig of automatisch open te laten gaan. Zo hoeven gebruikers niet door de regen om het hek te openen. Wel zo comfortabel. Naast het verhoogde comfort biedt een geautomatiseerd hek een stukje veiligheid. Dit komt omdat het hek niet meer door eenieder te openen is. Met een automatisch hek houd je dus eenvoudig ongewenste gasten buiten de deur.

Het investeren in een geautomatiseerd hek is daarom een verstandige keuze. Maar voor welke poortopener kies je? In deze blog zullen wij uitleggen wat de verschillende types zijn. Hierdoor heb je straks een helder beeld van het aanbod en kan je straks de poortopener kiezen die het beste past bij jouw situatie. 

Handzenders

Door middel van een handzender open je eenvoudig de poort. Je kunt dit het beste vergelijken met de afstandsbediening van een televisie. Wanneer je op de knop drukt zal het hek een signaal ontvangen, waarna deze opent. 

Handzenders zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Hierbij verschilt het aantal kanalen dat men kan besturen vanaf de zender. Wanneer er meerdere kanalen aanwezig zijn kan je meerdere poorten of garages openen met dezelfde handzender. 

Ben je al in het bezit van een poort met handzender alleen ben je de handzender kwijt? Wees niet getreurd. Op de markt zijn meerdere universele zenders verkrijgbaar die je kunt aansluiten op jouw huidige installatie. Om verlies in de toekomst te voorkomen raden wij aan de handzender bijvoorbeeld altijd in een bekerhouder van de auto te bewaren. Zo weet je de zender altijd weer te vinden. 

Wanneer je kiest voor een handzender dien je rekening te houden met een gelimiteerd bereik. Mocht je je op grote afstand bevinden, dan kan de ontvanger het signaal minder goed ontvangen. Verder kunnen objecten in de omgeving het signaal tussen jou en de ontvanger blokkeren. Dit kan de werking van het systeem ook belemmeren. 

GSM-modules

Een poort is tevens te openen door middel van jouw GSM. Om dit te bewerkstelligen installeer je een GSM-module op de poort. Dit apparaat is voorzien van een simkaart waarop je nummers van bekenden kunt registeren. Waardoor je ongewenste nummers buiten de deur houdt. Wanneer het nummer van de module wordt gebeld, opent de poort zich automatisch. Verder zijn er GSM-modules beschikbaar die het mogelijk maken om de poort te openen via een app. Deze app is via bluetooth en/of wifi verbonden met de GSM-module. Wanneer het nummer van de module wordt gebeld gaat er een signaal naar de app. 

Sleutelschakelaar

Een sleutelschakelaar is een veilige manier om een poort te openen. Het systeem werkt vrij eenvoudig. Wanneer de gebruiker de sleutel in de schakelaar steekt en omdraait wordt een signaal doorgegeven, waarna de poort opent. Doordat de gebruiker altijd de sleutel moet gebruiken is deze optie veiliger vergeleken met de alternatieven. Een nadeel van een sleutelschakelaar is dat de gebruiker uit het raam moet hangen om de poort te bedienen. Dit maakt de optie minder comfortabel dan alternatieven.

Drukknop

Een drukknop is een eenvoudige manier om de toegang tot jouw terrein te reguleren. De drukknop wordt over het algemeen enkel geplaatst bij de plek van uitrijden. De knop kan worden ingebouwd of los op bijvoorbeeld een paal worden geplaatst. Er zijn verschillende soorten drukknoppen. Zo zijn er knoppen die beschikken over een open en sluit knop, maar ook knoppen die enkel de poort kunnen openen. In beide gevallen zal de poort na een bepaalde tijd weer dichtgaan. De sluitknop is zeer geschikt voor situaties waarin de poort direct gesloten dient te worden. Een poort openen met een drukknop is eenvoudig omdat gebruikers die toegang willen verkrijgen niet in het bezit hoeven zijn van een zender of sleutel. Deze manier van poortautomatisering wordt dan ook vaak gebruikt bij bedrijven waar veel leveranciers in en uit gaan zoals een ziekenhuis. 

Om de hygiëne te waarborgen zijn er ook aanraakvrije drukknoppen verkrijgbaar. Doordat er geen fysieke aanraking met de knop nodig is wordt de verspreiding van ziektekiemen en bacteriën beperkt. 

Codepanelen

Tot slot kan je de poort openen door middel van een codepaneel. Net als een drukknop worden deze panelen aan beide kanten van de poort geplaatst. Tevens worden ze vaak geplaatst op een aanmeldzuil. Om de poort te openen dient de gebruiker een code in te voeren. Een voordeel ten opzichte van deze manier van automatisering is dat men geen sleutel of handzender kwijt kan raken. Doordat alleen gebruikers met de code toegang krijgen tot het terrein houd je ongewenste personen buiten de deur. Verder is het mogelijk om een tijdvak te bepalen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen dat gebruikers enkel tussen 7:00 en 16:30 toegang krijgen tot het terrein. 

De geschikte poortopener voor u

Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen is er een breed scala aan poortopeners. Wij hopen dat we je een duidelijk beeld hebben gegeven van de aanwezige opties. Het is ook mogelijk om systemen met elkaar te combineren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een codepaneel te installeren in combinatie met een handzender. Ongeacht welke soort poortopener je kiest, het is een veilige en goede investering. Kijk voor meer informatie eens op de website van Geran Handel B.V., een ervaren specialist op het gebied van poortopeners en toebehoren: https://www.geran.nl/

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen