pinterest
Badkamertrends van het moment

Badkamertrends van het moment

Ben je van plan om je badkamer te renoveren, maar weet je nog niet zo goed welke stijl je graag wilt terug laten komen? Een badkamer kun je helemaal naar je eigen smaak maken, maar soms is het lastig om elementen goed te laten matchen. Als je er zelf niet uitkomt, is het geen slecht idee om eens te kijken naar de trends die op dit moment hip zijn. Daarom hebben wij de 5 badkamertrends van het moment voor je op een rijtje gezet. 

1: Je eigen spa 

Tover je badkamer om in een heuse spa! Met een groot bad, een regendouche en de lekkerste geuren hoef je niet meer naar een druk wellnesscentrum. Je eigen badkamer biedt je alle luxe die je je maar wenst van een dagje spa. Ook een eigen sauna, stoomdouche of zelfs sunshower zien we steeds vaker terug in de badkamers.

2: Luxe

Een trend die hier goed op aansluit is luxe. Waar vorig jaar de kleuren zwart en chroom erg hip waren, zijn dat nu goud, nikkel en koper. Deze kleuren geven je badkamer een echte luxe uitstraling. Zo lijkt het net of je in een badkamer van een luxe hotel bent. Wat daar ook goed bij past is marmer. Echt marmer is echter erg duur. Gelukkig bestaan er ook tegels en meubels van marmerlook. Dit is geen echt marmer, maar ziet er zeker niet minder luxe uit. Denk bijvoorbeeld aan tegels in marmerlook of een fontein in marmerlook

3: Groen

Wist je dat je prima plantjes in je badkamer kwijt kunt? Er zijn genoeg soorten die kunnen leven in een warme, vochtige ruimte waar weinig licht komt. Denk bijvoorbeeld aan de Aloë Vera en de Varen. Laat daarnaast ook andere elementen die een groen tintje hebben, terugkomen in je badkamer. Denk aan houten meubels en bamboe accessoires. Deze geven een gezellige en knusse sfeer aan je badkamer. 

4: Retro

Deze trend laat een hele andere stijl zien dan de andere trends. Bij deze trend mag je alle kleuren uit de kast halen die je maar mooi vindt. Roze waskommen, een groen meubel en een gele radiator. Het mag allemaal bij deze trend. Vind je de trend wel leuk, maar wil je niet zoveel kleur in je badkamer? Kies dan voor neutrale meubels en kleed het vrolijk aan met kleurrijke accessoires. Denk hierbij aan gekleurde handdoeken, een gekleurde zeepdispenser en een fleurige badmat. 

5: Smart badkamer

Een opkomende trend is de smart badkamer. Denk bij deze trend aan slimme sensor lampen die aanspringen als je de badkamer instapt. Ook een digitaal paneel waarmee je de douche kunt bedienen maakt zijn opmars. En heb je wel eens van een bubbelbad met een bluetoothspeaker gehoord? Deze technische snufjes zijn allemaal toe te voegen aan je badkamer. 

Als het tijd is om je badkamer onder handen te nemen, is het verstandig om van tevoren te bedenken welke stijl je wilt laten terugkomen. Doe veel inspiratie op en kies de stijl waar jij blij van wordt! 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen