pinterest
Moderne inrichting met modern interieur!

Moderne inrichting met modern interieur!

Ben je van plan om je interieur te (her)inrichten? Of wil je je interieur een bepaalde interieurstijl meegeven? Je interieur zegt veel over je persoonlijkheid. Er zijn veel stijlen voor het interieur. Misschien ben je er nog niet helemaal over uit welke stijl het beste bij je past. Spreekt minimalistisch en neutraal jou aan? Dan houd je van een moderne stijl. We laten je in dit artikel op verschillende manieren zien hoe je je woonkamer kunt moderniseren.

Strakke lijnen & heldere vormen

Sommige mensen houden van kleurrijk, anderen houden van rustiek en landelijk, en er zijn liefhebbers van minimalistisch. Als je van een strak en functioneel interieur houdt, ga dan voor een moderne stijl. Een modern interieur kenmerkt zich door strakke lijnen, heldere vormen, minimale details en neutrale kleuren. Met hier en daar wat kleur en veel moderne materialen zoals glas, metaal en soms hout. Moderne meubels en moderne meubelstijlen kunnen in alle ruimtes van het huis worden gebruikt.

Kleuren en materialen in een modern interieur 

In moderne interieurs zien we vooral veel basiskleuren. Kleuren die vaak worden gebruikt in de moderne woonstijl zijn wit, grijs, zwart en bruin. Om een ​​rustige uitstraling te creëren, kun je de muurkleuren zo licht mogelijk houden. Heldere kleuren brengen energie, positiviteit en een goed humeur. Daarom kiezen we vaak voor een lichte basis. Een zwarte muur ziet er snel donker uit. Natuurlijk kun je het minimalistische interieur aanvullen met zwarte meubels. 

De materialen die voor een modern interieur gebruikt worden zijn veelal metaal, aluminium, leer, staal, chroom en luxe stoffen zoals linnen of fluweel spelen een belangrijke rol. Maar ook gladde-, en glad afgewerkte houtsoorten zie je veel terug in de woonstijl modern. Zachte materialen zie je eigenlijk niet terug, tenzij het een functie heeft zoals gordijnen.  

Hoe kan je een modern interieur toepassen?

Moderne interieurs kenmerken zich door open ruimtes, inbouwkasten, decoratieve of op maat gemaakte meubels, gladde vloeren en het gebruik van neutrale kleuren zoals wit, grijs en zwart. Een modern interieur in je huis kun je op verschillende manieren realiseren.

  • Een moderne woonkamer is elegant, neutraal, ingericht met een luxe uitstraling, weinig details en minimale decoratie. Houten elementen, zoals een eiken eettafel of een walnoot eettafel, zorgen voor extra warmte. Het straalt rust uit door het gebruik van strakke materialen en lijnen.
  • Een moderne slaapkamer is een goed voorbeeld van een rustige slaapkamer. Dankzij neutrale kleuren en minimale details kom je hier helemaal tot rust.
  • Een moderne keuken is de eyecatcher van het huis! De keuken wordt steeds belangrijker in ons huishouden en wordt vaak gezien als een echte leefruimte. Neutrale kleuren, moderne materialen, strakke lijnen en een vleugje warmte door het hout.
  • De badkamer is de ideale ruimte voor een volledig moderne inrichting. Je kunt veel gebruik maken van rechte lijnen, heldere vormen, moderne materialen, eenvoudige elementen, neutrale kleuren en een warme sfeer.

Dat je van een modern interieur houdt, betekent niet dat je niet mag experimenteren met andere stijlen. Modern gaat namelijk heel goed met andere stijlen. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen