Hoe komt u af van zilvervisjes in huis?

Ongediertesoorten komen in verschillende vormen binnen uw woning voor. Denk bijvoorbeeld aan de zichtbare ongediertesoorten, zoals muizen, vliegen en motten. Er zijn ook ongediertesoorten, die u veel minder snel ziet. Zilvervisjes zijn hier een voorbeeld van! Verwar de zilvervisjes niet met papiervisjes of ovenvisjes. Hoewel de diertjes erg sterk op elkaar lijken, zijn er verschillen op te merken tussen deze beestjes. Bovenal is het belangrijk om dit ongedierte zo snel mogelijk uit uw woning te (laten) bestrijden. In dit artikel gaan we in op de mogelijkheden die u heeft, om hier zelf uw steentje aan bij te dragen.

Tip: laat eens per vijf jaar een preventieve analyse van uw woning maken! Ongediertebestrijders controleren uw woning hierbij op de aanwezigheid van ongediertesoorten. U zal versteld staan van de grote hoeveelheid ongedierte in huis.

Leefomgeving van zilvervisjes in huis

De zilvervisjes kunnen zich op verschillende plekken in huis verstoppen. Over het algemeen treft u ze aan in een koele en vochtige omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de kelder van uw woning, een keuken, de badkamer, enzovoorts. Vaak wordt gedacht dat zilvervisjes voornamelijk voorkomen binnen oudere panden. Dit is echter niet waar! De zilvervisjes kunnen eenvoudig met u meeverhuizen of door bezoekers meegenomen worden. Eenmaal in huis zullen zij zich relatief snel voortplanten.

U herkent de zilvervisjes aan hun, zoals de naam van dit ongedierte al doet vermoeden, zilverkleurige huid. De visjes zijn ongeveer twee centimeter lang en hebben twee lange voelsprieten aan de voorzijde van hun lichaam. Ze danken hun naam “visjes” aan de schubvormige bedekking van hun lijfje.

Schade als gevolg van zilvervisjes

Mogelijk lijken de zilvervisjes heel onschuldig, wanneer u ze in huis betrapt. Dit zijn ze echter niet! Hoewel de diertjes bang zijn voor mensen en niet snel bij u in bed of op de bank kruipen, kunnen ze wel degelijk voor schade zorgen. De beestjes voeden zichzelf namelijk met cellulose, wat onder meer in papier zit. De papiervisjes kunnen hierdoor schade aan verpakkingen in de voorraadkast aanrichten, of bijvoorbeeld behang op uw muren aantasten. Reden genoeg om de zilvervisjes te bestrijden. Het is geen prettig idee, als deze diertjes zich tussen uw rijst of meel begeven in de voorraadkast.

Tip: controleer uw verpakkingen regelmatig op schade! Wanneer er schade te zien is, doet u er verstandig aan om preventieve maatregelen te nemen tegen zilvervisjes.

Mogelijkheden om zilvervisjes te bestrijden

Zilvervisjes verdelgen kan onder meer met een chemische bestrijdingsspray. Het gebruik van deze sprays wordt vaak echter afgeraden. Niet alleen zijn ze slecht voor het milieu, ook loopt u het risico uw weerstand aan te tasten. Of wat te denken van kinderen en huisdieren die met het middel in aanraking komen, als zij over de grond kruipen. Verstandiger is het om voor lokdoosjes te kiezen. Deze lokdoosjes kunt u op een strategische plek in uw ruimtes plaatsen. Als de beestjes eenmaal in zo’n lokdoosje zitten, kunnen ze deze niet meer verlaten. De zilvervisjes kunnen ook door een professionele organisatie bestreden worden. Dit is vaak de meest efficiënte oplossing.

Tips om ongedierte in huis te bestrijden. Zilvervisjes verdelgen #ongedierte #zilvervisjes

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen