Maak je interieur helemaal af met een traprenovatie

De trap is wellicht niet het eerste waar je aan denkt als je je huis gaat opknappen. Toch is de trap een belangrijk onderdeel van je interieur, zeker als hij midden in de huiskamer staat. Bevindt jouw trap zich in de gang? Dan is hij het eerste wat je ziet als je binnenkomt. Je gebruikt hem bovendien meerdere keren per dag. Met een traprenovatie kan je jouw interieur dus helemaal naar wens afmaken.

Maak je interieur af met een traprenovatie #traprenovatie

Waarom een traprenovatie?

Een traprenovatie hoeft niet alleen maar esthetische redenen te hebben. Oude en veel gebruikte trappen kunnen simpelweg ook gevaarlijk zijn geworden, bijvoorbeeld omdat de bekleding is versleten en glad geworden is. Ook kunnen krakende traptreden voor overlast zorgen. 

Door de trap te renoveren zijn dit soort ongemakken verleden tijd. De nieuwe bekleding wordt zo strak aangebracht dat er geen kieren en naden ontstaan. Ook biedt de nieuwe bekleding weer volop grip. En mocht je willen moderniseren, vergeet dan niet nieuwe trapleuningen of ingebouwde verlichting in het ontwerp te verwerken. 

Hoe werkt een traprenovatie?

Allereerst ga je natuurlijk samen met een traprenovatiespecialist om de tafel om een ontwerp op te stellen. Tegenwoordig kan een trap met zoveel verschillende materialen bekleedt worden, dat qua kleur, structuur en afwerking van alles mogelijk is. Is het ontwerp eenmaal klaar, dan komt een monteur jouw trap opmeten, zodat alle benodigde materialen op maat gemaakt kunnen worden.

Het klinkt als een hele verbouwing, maar de traprenovatie zelf kost vaak maar één of twee dagen. Dit is een beetje afhankelijk van het gekozen materiaal. Traprenovaties met pvc en laminaat zijn bijvoorbeeld relatief weinig arbeidsintensief, terwijl een traprenovatie met massief hout wat meer tijd kost. Dit heeft onder andere te maken met de afwerkingslaag die hout vereist. 

Hoeveel kost een traprenovatie?

Laat je over het kostenplaatje adviseren door een specialist. De vorm van jouw trap, het materiaal en de verschillende werkzaamheden hebben allemaal invloed op de kosten van een traprenovatie. Rechte trappen zijn over het algemeen gemakkelijker en dus goedkoper te renoveren, maar je kunt ook op andere manieren besparen op de renovatie: bijvoorbeeld door voor alleen overzettreden te kiezen.

Wil je direct investeren in de toekomst? Kies dan voor een complete renovatie, inclusief nieuwe trapleuningen, eventuele traptredeverlichting, een traphekje en netjes afgewerkte stootborden en trapwangen. Vaak kun je ook direct de gang of overloop laten renoveren. Zo kun je ervoor kiezen op de vloer hetzelfde materiaal als op de trap te laten leggen. Op die manier integreert de trap op stijlvolle wijze met de rest van de ruimte.

Het renoveren van de trap is een waardevolle investering in je woning. De hoge kwaliteit van de materialen die tegenwoordig voor traprenovaties gebruikt worden, zorgen ervoor dat een gerenoveerde trap nog jarenlang meegaat. En daar heb je elke dag weer plezier van!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen