pinterest
5 tips om de perfecte veranda te creëren

5 tips om de perfecte veranda te creëren

Afbeelding

Door een veranda te laten plaatsen, kun je jouw binnen- en buitenruimte optimaal met elkaar verbinden. Bovendien kun je langer en meer van je tuin genieten als je een veranda hebt. Maar hoe creëer je de perfecte veranda, zodat je optimaal kunt genieten van je binnen- én buitenruimte? Dat lees je in dit artikel.

Tip 1: koop een comfortabele loungeset

Een veranda is pas compleet als hier een comfortabele loungeset staat. Je kunt natuurlijk helemaal zelf kiezen hoe deze loungeset eruit moet zien. Zo kun je een grote bank met een fijne stoel kopen, maar kun je ook meerdere loungebanken neerzetten als je wat meer plek hebt. En zit je liever aan een tafel? Dan koop je geen loungeset, maar een tuinmeubelset met comfortabele stoelen.

Tip 2: investeer in veranda zonwering

Onder de veranda heb je minder last van de zon dan op een standaard terras zonder overkapping. Toch is het verstandig om in veranda zonwering te investeren. Komt het zonnetje net onder de overkapping door, dan kan deze toch vervelend in je ogen schijnen. Met de juiste zonwering heb je hier geen last meer van. Zeker op hete zomerdagen, als je even echt geen zin hebt in de felle zon, is veranda zonwering een must.

Tip 3: plaats een terrasverwarmer

Onder een veranda wordt het minder snel koud dan op een terras zonder overkapping. Dit komt omdat de warmte onder de overkapping van de veranda blijft hangen. Dat het onder een veranda warmer is dan op een terras zonder overkapping, betekent niet dat het altijd lekker warm is. Koop je een terrasverwarmer en zet je deze onder de veranda, dan weet je wel zeker dat de temperatuur altijd aangenaam is. Wordt het wat kouder, dan zet je de terrasverwarmer namelijk gewoon aan.

Tip 4: investeer in glazen schuifdeuren

Wil je jouw tuin meer met je huis verbinden? Plaats dan glazen schuifdeuren tussen je huis en de nieuwe veranda. Omdat je goed door deze glazen deuren heen kunt kijken, verbindt je jouw binnenruimte effectief met je buitenruimte. Een groot bijkomend voordeel van glazen schuifdeuren, is dat het licht hier prachtig doorheen valt. Omdat de deuren lekker groot zijn, krijg je veel daglicht in huis.

Tip 5: vergeet de verlichting niet

Tot slot raden wij je aan om verlichting te kopen voor je veranda, zeker als je in de avonduren vaak nog buiten te vinden bent. Zit je in het pikkedonker onder de veranda, dan is dit toch minder gezellig.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen