pinterest

De belangrijkste verzekeringen voor je onderneming

Als ondernemer moet je niet bang zijn om risico’s te nemen. Tegelijkertijd kan het verstandig zijn om bepaalde risico’s juist zoveel mogelijk af te dekken. Er kunnen onverwacht situaties ontstaan die een flinke impact kunnen hebben op de financiële toestand en de toekomst van je bedrijf. Dit is waar verzekeringen om de hoek komen kijken. Met de juiste verzekeringen kun je hard aan je bedrijf blijven werken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat alles overhoop gegooid wordt door een onvoorziene situatie. In dit artikel bespreken we een aantal belangrijke zakelijke verzekeringen die je als ondernemer zou moeten overwegen om je bedrijf te beschermen.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan voor heel veel bedrijven handig zijn, groot of klein. Deze verzekering beschermt je bedrijf tegen aansprakelijkheidsclaims als gevolg van schade aan eigendommen van anderen of letsel aan personen. Deze schade kan aangericht zijn door jou, door een van je werknemers, of door een product van je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een camera van een klant die je per ongeluk laat vallen, of een klant die uitglijdt over de gladde vloer van je winkel en daardoor iets blesseert.

Inventarisverzekering

Een inventarisverzekering is vooral relevant voor bedrijven die afhankelijk zijn van bedrijfsmiddelen en apparatuur om hun activiteiten uit te voeren. Ben je een freelancer die alleen een laptop nodig heeft voor het werk, dan is deze verzekering misschien niet zo van toepassing. Maar heb je duurdere spullen, zoals een hele dure camera die je gebruikt om video’s mee te maken voor klanten, dan kan een goederen inventarisverzekering wel handig zijn. Deze verzekering dekt schade als gevolg van gebeurtenissen zoals brand, inbraak, of waterschade. Zulke gebeurtenissen komen natuurlijk niet heel regelmatig voor, maar een ongeluk zit in een klein hoekje.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als zelfstandig ondernemer ben je kwetsbaar voor het risico van arbeidsongeschiktheid. Ben je in loondienst voor een baas, dan loop je hetzelfde risico, maar met minder erge gevolgen. Je kunt dan een uitkering aanvragen bij de overheid, dus je bent verzekerd van een bepaald inkomen. Als ondernemer kan dit niet, dus arbeidsongeschiktheid is een risico dat je wilt afdekken. Dat doe je met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Die biedt je een inkomen als je niet of voor een groot deel niet meer kunt werken. Hierdoor kun je je rekeningen blijven betalen, zelfs als je niet in staat bent om inkomsten te genereren met je bedrijf.

Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp en dekking van juridische kosten in het geval van geschillen, contractuele conflicten, of andere juridische kwesties. Hoewel je er als ondernemer waarschijnlijk liever niet aan denkt, ligt het risico van een juridisch geschil altijd op de loer. Denk bijvoorbeeld aan facturen die maar niet betaald worden, of een ontslag van een werknemer. Mocht er een juridisch proces nodig zijn om dit soort dingen op te lossen, dan dekt een zakelijke rechtsbijstandverzekering de kosten.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen