pinterest
De energiekosten beperkt houden door 5 handige tips

De energiekosten beperkt houden door 5 handige tips

Afbeelding

5 handige tips om thuis de energiekosten te beperken

Jaarlijks spenderen wij Nederlanders ontzettend veel geld aan energie. Dit is ook niet zo gek aangezien wij in huis allerlei apparaten en machines hebben om aan onze behoeftes te voldoen. Dan hebben we het nog niet eens over de verlichting, verkoeling- of verwarmingsinstallaties. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om deze kosten beperkt te houden door te besparen. Vaak denkt men dat besparen moeilijk is of weinig oplevert maar niks is minder waar. Aan de hand van enkele simpele tips kan men de energiekosten besparen. Zo draagt men vaak ook nog eens bij aan het milieu.  Hieronder staan een paar van die simpele tips helder en uitgebreid weergegeven.

De afwasmachine beperkt gebruiken

Natuurlijk is het lekker makkelijk om altijd maar de afwasmachine te gebruiken om het servies schoon te krijgen. Toch ligt energieverbruik van zo'n machine ontzettend hoog, wat een verhoging in energiekosten als gevolg heeft. Nu heeft de mens uit luiheid of gemak een hekel gekregen aan afwassen. Toch hoeft dit absoluut niet vervelend te zijn. Zet een gezellig muziekje aan en was met de hand af, samen met een partner of kinderen. Ook als men alleenstaand is, hoeft afwassen helemaal niet erg te zijn. Tegenwoordig hebben wij namelijk allemaal smartphones. Deze smartphones maken het mogelijk om tijdens het afwassen een aflevering van je favoriete serie te kijken. Als het nou echt zo is dat je liever niet afwast, kan je natuurlijk ook de machines gebruiken op energiebesparende standen. Gebruik de laagste temperatuur en laat hem ‘s nachts draaien. Probeer anders af te wisselen tussen het gebruik van een vaatwasser en het met de hand afwassen.

Zet onnodige verlichting uit

Een voor de hand liggende tip is het efficiënt gebruikmaken van verlichting. Toch zijn er nog genoeg mensen die hier kansen laten liggen om te besparen. De lampen op de bovenverdieping hoeven natuurlijk niet te branden wanneer iedereen beneden zit, dit is zonde. Helemaal als een woning verlaten wordt, is het onnodig om licht te laten branden. Wanneer je ’s avonds lekker aan het kijken bent naar je favoriete serie kan je ook kaarsjes aansteken. Dit is een stuk romantischer en gezelliger dan die felle verlichting. 

Is een droger nou echt nodig?

Net als bij de vaatwasser zijn wij verwend geraakt door de drogers. Deze machine behoort tot de meest verbruikende machines van elk huis. Zo kost een droogbeurt al gauw 1 euro of meer. Terwijl het eigenlijk onnodig is om hier kosten op te maken. Hang de was lekker uit, wellicht wat ouderwets maar als je de was ’s avonds uithangt is het de volgende ochtend droog. Zo voorkom je ook nog eens het krimpen van kleding of beddengoed. Daarnaast kost een wasrek slechts een fractie van wat een droger kost.

Verlaag de temperatuur in huis

Het hoeft natuurlijk geen sauna te zijn in huis. Het verwarmen van het gehele huis kost ontzettend veel energie en zo ook geld. Het is net zo makkelijk om een lekkere trui aan te trekken en jezelf te nestelen onder een kleedje op de bank. Binnen de kortste keren ben je hieraan gewend.

Sluit je aan bij de goedkoopste energieleverancier

Natuurlijk kunnen de meeste kosten bespaard worden door te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier. Door regelmatig te wisselen van leverancier krijgt men ook steeds de aansluitkortingen. Er zijn genoeg mogelijkheden om deze leveranciers met elkaar te vergelijken en zo tot het goedkoopste energie contract te komen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen