pinterest
De slimste manieren om je ramen tegen inbraak te beveiligen

De slimste manieren om je ramen tegen inbraak te beveiligen

Afbeelding

Buitenverlichting? Check! Goede sloten? Check! Inbraakalarm? Check! Om woningbrand zo goed mogelijk te voorkomen, moet er nog iets aan dit rijtje toegevoegd worden: raambeveiliging. Wij vertellen je welke beveiliging er voor je ramen bestaat.  

1. Beveilig je ramen met inbraakwerend glas

Inbrekers willen maar één ding: zo snel mogelijk de buit binnenhalen. Daarom gebruiken ze alles wat omhanden is om de weg vrij te maken. Een veelgebruikte, maar niet zo creatieve methode is een steen door het raam gooien. Die slingeren namelijk vaak genoeg rond in de tuin. Zijn de ramen beveiligd met inbraakwerend glas, dan gaat dit een stuk lastiger. Dit glas bestaat meestal uit 2 glasplaten met daartussen een aantal dunne lagen kunststof. De lagen kunststof zorgen ervoor dat de ruit niet uit elkaar valt. Vind je inbraakwerend glas iets te prijzig? Dan is inbraakwerende folie een goed alternatief. 

2. Beveilig je ramen met een barrièrestang

Inbrekers kunnen al door een opening van 15 centimeter (!) binnenkomen. De kleine ramen in de badkamer en boven ramen en deuren zijn daarom ook niet veilig. Met een barrièrestang kun je voorkomen dat inbrekers door deze kleine opening je stulpje binnensluipen. Dit is een stang van aluminium of roestvrijstaal dat je in het midden van het raam vastschroeft. De opening aan beide kanten van de stang kun je zo kleiner maken dan 15 centimeter. 

3. Beveilig je ramen met rolluiken

Met een rolluik alleen houd je inbrekers helaas niet op afstand. Wel maak je het ze een stuk lastiger. Het kost namelijk kostbare minuten om via een raam binnen te komen waar een rolluik voor hangt. Wil je inbrekers het helemaal moeilijk maken, koop dan rolluiken met een speciale ophefbeveiliging. De naam zegt het al: door deze extra beveiliging is het praktisch onmogelijk om het rolluik een stukje op te tillen. 

4. Beveilig je ramen met dievenklauwen

Zien inbrekers dat je openslaande ramen hebt, dan denken ze: bingo! Omdat de scharnieren van deze ramen aan de buitenkant zitten, zijn ze extra inbraakgevoelig. Het enige wat ze hoeven te doen, is de pennen uit de scharnieren halen. Steek hier een stokje voor door de ramen te beveiligen met zogenaamde dievenklauwen. Deze oersterke metalen pinnen plaats je boven of onder een scharnier. 

En vergeet je geen inboedelverzekering af te sluiten?

Ook al doe je er alles aan om je huis zo goed mogelijk te beveiligen, je hebt helaas nooit de zekerheid dat inbrekers je huis overslaan. Ze vinden steeds nieuwe, inventieve manieren om tóch binnen te komen. Daarom is het altijd een goed idee om een inboedelverzekering af te sluiten. Je weet dan tenminste zeker dat je spullen goed verzekerd zijn. Doe daar nog een schepje bovenop met een inboedelverzekering telefoon. Dieven hebben het namelijk vaak op elektronica gemunt.  

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen