pinterest
De tuintrends voor 2024

De tuintrends voor 2024

De laatste dagen van 2023 rollen we al bijna het nieuwe jaar in. Een nieuw jaar is niet alleen een frisse start voor jezelf, maar ook voor de inrichting van je tuin. Met een blik op de toekomst bespreken we in dit artikel de tuintrends van 2024.

Groene vingers

Het voorjaar is nog even vooruit, maar wie groene vingers heeft, moet er vroeg bij zijn. Tuinieren vereist plannen en je zal de seizoenen goed in de gaten houden om te weten wanneer je moet gaan planten. Een echte trend voor aankomend jaar is seizoensgebonden eten en dan vooral ook zo veel mogelijk zelf verbouwen. Dit kan eenvoudig met een eigen moestuin. Hierin kan je heerlijk je eigen kruiden, groenten en fruit in verbouwen: wie wilt dat nou niet? Het kan ook handig zijn om dan een mooie outdoor tafel te hebben, waar je aan kan werken: van zaadjes planten tot groenten schoonmaken.

Orde in de chaos: georganiseerde verwildering

Aangeharkte tuinen met overal steen raken steeds meer uit de mode. De tegenhanger daarentegen, verwildering maar wel met wat ordening, is precies wat het goed doet. Dit is ook niet gek als je je bedenkt dat duurzaamheid steeds een groter thema wordt. Door de natuur zijn gang te laten gaan in plaats van alles dicht te bouwen, en veel planten te plaatsen in je tuin, maak je ook alle insecten blij. Zo kan je als het ware het accent leggen op moeder natuur en laat je de natuurlijke cirkel van de natuur haar gang gaan. Wel kan je een beetje orde aanbrengen door bijvoorbeeld borders te plaatsen om grenzen aan te geven of een vijvertje te graven zodat het niet een volgroeide boel wordt. Ook kan er natuurlijk gewoon plek zijn voor plateaus waar je lekker kan zitten.

Rusten en het leven vieren

De tuin is de ultieme plek om tot rust te komen, maar het kan ook voor nog zoveel meer staan. Een echte trend voor het nieuwe jaar is om je tuin om te toveren als een soort tuinkamer. Wat houdt dit precies in? Dit betekent dat je je niet alleen lekker kan rusten in je tuin, maar je er ook kan sporten en feesten. Door je tuin op te delen met een soort groene ‘muren’, bijvoorbeeld struiken of hangende platen, creëer je verschillende ‘ruimtes’ in je tuin, waardoor je een tuinkamer gevoel krijgt. Heerlijke meubels zijn in dit geval precies wat je nodig hebt, zo kan je bijvoorbeeld tuinstoelen of ligbedden voor in de tuin bestellen. Kies jouw comfort en geniet zo heerlijk van je tuinkamer.

 

 

 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen