pinterest
Dress to impress: de kersttafel

Dress to impress: de kersttafel

Kerst staat alweer voor de deur; tijd om de kerstsfeer in huis te halen, verlanglijstjes te maken en na te denken over het kerstdiner! Net zo belangrijk als een goed gestylde kerstboom is de perfecte tafelschikking. Hoe laat je jouw tafel shinen tijdens het kerstdiner? Wij hebben een paar leuke tips voor een mooi gedekte kersttafel.

Afbeelding

De basis

Alles begint bij een goede basis, zo ook bij een kersttafel. Om een eenheid op tafel te vormen, kiezen wij voor een mooi tafelkleed. Die speciaal voor kerst gedecoreerd is met kleine sfeervolle sterren. Houd de basis rustig en kies een thema of kleur om deze te stylen.

Afbeelding

Tafel etiquette

Bij een meergangen diner gebruik je meer borden en bestek. Om indruk te maken op je gasten, wil je voldoen aan de hiervoor geldende etiquette. Plaats het grootste bord recht voor de stoel op 2 centimeter van de tafelrand neer. Hierop plaats je de andere borden bovenop, van groot naar klein. Bij het bestek is het gebruikelijk van buiten naar binnen te werken. Vorken links, messen en lepels rechts.  Het bestek dat je als eerste gebruikt, ligt aan de buitenkant.

Afbeelding

Glasservies

Voor het kerstdiner gebruiken we de mooiste glazen. Deze zet je rechts boven het bord. Wil je ook water serveren? Dan staat het waterglas boven het wijnglas. Echt chique is de wijn en water te serveren in een karaf.

Afbeelding

Tafeldecoratie

Versier de tafel met passende kerstdecoratie. Een mooi kerstboeket of kerststuk kun je als middelpunt op tafel plaatsen. Ook sfeervolle kaarsen in verschillende hoogtes mogen niet ontbreken op de kersttafel. De hoeveelheid sfeermakers hangt af van de grote van de tafel. Een tafel gedekt voor vier heeft minder decoratie nodig, dan een tafel voor tien personen.

Afbeelding

Personal touch

Verras jouw gasten met een origineel gepresenteerd naamkaartje. Niet alleen bepaal je dan zelf wie waar komt te zitten, het is de finishing touch voor jouw kersttafel.

Afbeelding

En wat dan vooral belangrijk is: geniet veel van de mensen die je lief zijn. Fijne feestdagen!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen