pinterest
Een daklekkage na een storm? Hier moet je allemaal aan denken!

Een daklekkage na een storm? Hier moet je allemaal aan denken!

Het weer in ons land is nogal wisselvallig te noemen. Na een aantal zomerse dagen achtereen kan het ’s avonds of ’s nachts ineens flink losbarsten. Harde windstoten gaan dan vaak gepaard met onweer en de nodige neerslag. Door dit heftige weer wordt jouw dak behoorlijk op de proef gesteld.

De meeste dakbedekking is weliswaar bestand tegen een storm, maar er kan altijd schade ontstaan. Zo gebeurt het bijvoorbeeld vaak dat er een daklekkage ontstaat na een storm. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er een grote tak op jouw platte dakbedekking waait. Hierdoor kan de dakbedekking scheuren. Een daklekkage kan echter ook ontstaan doordat er dakpannen van jouw hellende dak waaien. Heb jij inderdaad te maken met een daklekkage na een storm? Dan moet je aan een aantal zaken denken. Wij vertellen jou hieronder welke zaken dit zijn!

Afbeelding

Spoor het lek op

Indien er sprake is van een daklekkage na een storm, moet jij het lek natuurlijk altijd eerst opsporen. Doe dit altijd zo snel mogelijk. In de meeste gevallen is dit niet zo lastig. Vaak staat er bij een lek in jouw dak namelijk een plas water op de vloer. Ook kan er bijvoorbeeld water langs de muur naar beneden stromen. Zie jij niet direct water? Dan is de schade mogelijk niet heel erg groot. Vaak duidt een vochtplek op het plafond in dat geval op de aanwezigheid van een daklekkage. Zie je het lek niet aan de binnenzijde van jouw woning? Ga dan het dak op en kijk of er daar schade waarneembaar is.

Plaats bakken en/of handdoeken

Stroomt het water via het dak jouw woning binnen? Dan kan dit binnen voor de nodige schade zorgen. Zo kan het water bijvoorbeeld jouw vloer en meubilair aantasten. Bij een daklekkage is het daarom zaak de schade altijd zoveel mogelijk te beperken. Hoe je dit doet? Met behulp van emmers, bakken en handdoeken. Plaats bijvoorbeeld een emmer of bak onder het lek. Hierdoor wordt het water opgevangen en komt het niet op jouw vloer of meubels terecht. Vergeet in dat geval niet de emmer(s) of bak(ken) regelmatig te legen. Is het lastig om een bak of emmer te plaatsen? Dan kunnen handdoeken ook helpen. Vergeet in dat geval niet om deze regelmatig te vervangen. Doe je dit niet? Dan ontstaat er alsnog waterschade aan jouw vloer of meubilair.

Schakel direct een dakdekker in

De meeste mensen weten niet wat zij moeten doen in het geval van een daklekkage. Zo probeert menigeen zelf het lek te dichten. Wij raden jou echter aan om van het lek af te blijven, vooral als je geen ervaring hebt met het verhelpen van daklekkages. De kans is dan namelijk groot dat je het probleem alleen maar groter maakt. Moet je dan maar wachten tot de volgende dag? Nee, zeker niet. In het geval van een daklekkage door een storm neem je direct contact op met een dakdekkersbedrijf. De meeste dakdekkers hebben vandaag de dag namelijk een spoedservice. Hierdoor zijn zij 24 uur per dag, zeven dagen per week, te bereiken voor spoedgeval. Een daklekkage wordt zeker tot nood gerekend, waardoor jij hiervoor altijd een dakdekker in kunt schakelen. Dit kost jou inderdaad geld, maar de schade blijft beperkt. Uiteindelijk bespaar je dus alleen maar geld door een dakdekkersbedrijf in te schakelen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen