pinterest
Een harde vloer is wel zo handig

Een harde vloer is wel zo handig

Is jouw huis toe aan een nieuwe vloer? Dan is, in veel gevallen, de keuze snel gemaakt. Er zijn natuurlijk voldoende opties, denk dan aan laminaat, tapijt of hardhout. Iedere vloersoort heeft zo z’n eigen voor- en nadelen. Uiteindelijk is het aan jou om te bepalen wat jij mooi vindt en wat goed past bij jouw leefsituatie/gezinssamenstelling.

Wat zijn de voor- en nadelen van laminaat?

Laminaat voor de vloer is een prijsvriendelijke optie. Je kunt deze vloer redelijk gemakkelijk zelf leggen, als je de juiste gereedschappen maar hebt. Laminaat is er in veel kleuren en in verschillende plankbreedtes. Ook kun je sommige soorten laminaat in een mooie visgraat leggen. Veel soorten laminaat zijn ook uitermate geschikt voor het leggen op vloerverwarming. Een laminaatvloer leg je al snel en de afwerking is, door de plinten in dezelfde kleur, ook zo geregeld. Een ander voordeel van laminaat is dat het een harde vloer is. Hierdoor is deze gemakkelijk schoon te maken. Het is een kwestie van stofzuigen en af en toe een vochtige dweil erover. Hebben je schoenen zwarte strepen achtergelaten op de vloer? Met een gum is dat zo weer weg!

Nadelen van laminaat zijn minimaal, maar ze zijn er wel. Zo kan het zijn dat je het liefst laminaat in je hele huis wilt, maar in natte ruimtes is deze vloersoort geen goed idee. Laat je iets zwaars vallen op de vloer? Dan kan het zijn dat de bovenlaag beschadigd raakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van tapijt?

Tapijt is heerlijk warm aan je voeten en is in veel varianten verkrijgbaar. Je ziet steeds minder dat mensen kiezen voor kamerbreed tapijt, maar het is nog steeds een optie. Je kunt kiezen voor ieder tapijt dat je maar wilt, hoogpolig, laagpolig en alles wat daartussen zit. Ook is het in veel gevallen mogelijk om een patroon of motief in het tapijt te laten snijden.

Een nadeel van tapijt kan zijn dat je het niet zelf “even” kunt leggen. Daar heb je echt een professionele stoffeerder voor nodig. Wanneer je honden of katten hebt kan een nadeel zijn dat je het tapijt niet altijd zo schoon krijgt als je wel zou willen. Heb jij of heeft een van je gezinsleden last van allergieën? Dan kan het zomaar zijn dat tapijt geen optie is. 

Wat zijn de voor- en nadelen van houten vloeren?

Houten vloeren zijn gemaakt van massief hout. Ze zijn hierdoor sterk en mooi. Ze geven, welke houtsoort je ook kiest, ook een warme sfeer aan een ruimte. Daarbij zijn de houten vloeren van nu allemaal afkomstig uit duurzaam geteelde bossen. Het schoonmaken van een houten vloer is een eitje, zeker vergeleken met tapijt. Regelmatig stofzuigen en af en toe de dweil erdoor, meer is het niet. Laat de houten vloer in een mooie visgraat of in een ander patroon leggen voor een nog mooiere uitstraling.

Nadelen van houten vloeren kunnen zijn dat ze gevoeliger zijn voor krassen, maar dat kun je ook als voordeel beschouwen. De vloer ziet er dan mooi “doorleefd” uit. Houten vloeren hebben wat meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld laminaat. Heb je een gelakte houten vloer? Dan zul je deze eens in de zoveel jaar opnieuw in de lak moeten (laten) zetten.

Combineer een harde vloer met een vloerkleed

Het is, voor je kinderen, heerlijk om op de vloer te spelen. Maar een houten vloer of laminaat kan wel een beetje hard aanvoelen. Je kunt er dan voor kiezen om een vloerkleed neer te leggen in de speelhoek. Dat speelt een stuk fijner. Veel mensen kiezen er ook voor om een vloerkleed onder de zithoek te leggen. Dit maakt dat de kamer wat meer besloten aanvoelt en je een echte aparte zithoek hebt.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen