pinterest
Een lift in huis: een stijgende trend

Een lift in huis: een stijgende trend

Hoe verhoog je de waarde van een huis, maak je het dagelijks leven comfortabeler en zorg je ervoor dat het huis de rest van je leven bewoonbaar blijft? Door een lift in huis te installeren - een trend die nu steeds populairder wordt in Nederland. De markt voor huisliften is de afgelopen jaren gegroeid, evenals het aantal liftoffertes. Lange tijd werd het hebben van een huislift als een luxe gezien. Nu zijn er echter meer mogelijkheden op de markt dan ooit, en installeren huishoudens liften om het dagelijks comfort te vergroten en de huizen toekomstbestendig te maken. Hoe komt het dat het installeren van een lift in huis een stijgende trend is?

Breed aanbod

Het aanbod van liftoplossingen voor in huis is de afgelopen jaren gegroeid. Er zijn verschillende soorten trapliften, platformliften en cabineliften. Deze liften verschillen niet alleen qua design, maar voldoen ook aan verschillende gebruikersbehoeften. Bovendien is er iets voor bijna alle budgetten. Wanneer een lift geïnstalleerd wordt, is er geen liftschacht of een speciale oplossing voor elektriciteit nodig. Het installeren van een lift duurt slechts een paar dagen, en kan zelfs in kleinere ruimtes worden gerealiseerd. De liften kunnen tevens op maat gemaakt worden, zodat ze in elk huis passen. Alles van verlichting, verf en achterwanden tot aan de vloer kan aangepast worden aan het interieur, zodat de lift zo goed mogelijk tot zijn recht komt in de woning.

Veranderende woningmarkt

De huizenprijzen rijzen de pan uit, en er is een woningtekort. Het wordt steeds moeilijker om een​​nieuw huis te kopen, en mensen kijken naar alternatieve mogelijkheden om hun huidige woning te verbeteren. In plaats van te verhuizen naar een appartement of huis waar de slaapkamer, badkamer en keuken zich op de begane grond bevinden, zijn mensen op zoek naar slimmere opties. Het installeren van een lift in huis is een zeer kosteneffectieve oplossing, vergeleken met het verbouwen van het hele huis of het kopen van een nieuw huis.

Groeiend bewustzijn

Enkele jaren geleden was de meest bekende lift nog de traplift. De meeste mensen wisten simpelweg niet dat er andere betaalbare opties waren, of dat het mogelijk was om een​​aantrekkelijke, passende liftoplossing in huis te installeren. Er zijn echter steeds meer leveranciers van liften die aantrekkelijke ontwerpen aanbieden met verschillende functies. Hierdoor worden er steeds meer liften geïnstalleerd in alle soorten huizen, van luxe villa's tot kleinere woningen. Het bewustzijn over liften neemt simpelweg toe. Dit geldt ook voor de kennis waar een huislift allemaal voor gebruikt kan worden. Vroeger werd een lift vooral gezien als een aanpassing voor ouderen of mindervaliden, maar tegenwoordig is bekend dat een lift handig is in alle levensfasen. Zo maakt een lift het dagelijks leven ook tijdens de zwangerschap gemakkelijker, maar ook daarna wanneer kinderen en kinderwagens vervoerd moeten worden. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen