pinterest
Een nieuw slot voor op je keukendeur

Een nieuw slot voor op je keukendeur

Het vervangen van cilinders is belangrijk voor het onderhoud van je woning, of het nu gaat om je keukendeur, poort of voordeur. Regelmatig gebruik kan slijtage veroorzaken, waardoor het slot minder goed functioneert of zelfs helemaal niet meer werkt. Maar het kan ook zijn dat je per ongeluk je sleutel bent verloren. Een nieuw slot om ongewenst bezoek te voorkomen is dan wel zo prettig. Door een kijkje te nemen op deur-cilindersloten.nl en onze tips te volgen, kan je voortaan zelf aan de slag met vervanging!

Wat is verstandig

Ook bij het betrekken van een nieuwe woning is het verstandig om de cilinders te vervangen door nieuwe sloten. Zo weet je namelijk precies wie er toegang heeft tot je huis, en dat is een wel zo relaxed gevoel. Ook wanneer je merkt dat je huidige slot moeizaam opent, is het vaak tijd voor vervanging. Nieuwe cilinders betekenen meer bescherming en gemoedsrust.

Voordat je begint

Bij het vervangen van een cilinderslot is het belangrijk om eerst de specificaties van het oude slot te noteren. Dit zorgt voor een juiste installatie. Meet eerst de grootte van je huidige slot op, of het nu voor je voordeur, achterdeur of binnendeur is. Vervang het slot vervolgens door een nieuwe cilinder met dezelfde afmetingen. Hierdoor kan de bestaande frees in je deur behouden blijven. Verder is de doornmaat belangrijk, gemeten van het hart van de profielcilinder tot de voorkant van het insteekslot, meestal 50 of 60 millimeter. Ook de PC-maat (de afstand tussen het hart van het krukgat en het hart van de cilinder) moet bekend zijn om het juiste cilinderslot te kiezen. Zorg ervoor dat de nieuwe PC-maat past bij de bestaande situatie, om extra aanpassingen aan de deur te voorkomen.

Hoe ga je te werk

De vervanging vereist nauwkeurigheid en aandacht. Zorg dus dat je genoeg focus hebt om aan de slag te gaan. Het begint met het verwijderen van de oude cilinder. Je draait eerst de bevestigingsschroeven los en steekt dan de sleutel in het slot. Door de sleutel lichtjes te draaien, aligneer je de nok in het slot met de cilinder. Daarna kun je de oude cilinder uittrekken. Vervolgens is het tijd om de nieuwe cilinder te plaatsen. Je brengt de cilinder in de juiste positie, draait de sleutel om te controleren of alles soepel werkt, en bevestigt vervolgens de cilinder stevig met de schroeven.

Doe een goede test

Na het installeren van de nieuwe cilinder is het slim om deze te testen. Door de sleutel te draaien, controleer je of het slot moeiteloos opent en sluit. Dit is de laatste stap en garandeert dat je deur weer veilig en effectief vergrendeld kan worden. Zo ga je weer met een gerust hart slapen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen