pinterest
Geef je tuin een magische sfeer met de juiste buitenverlichting

Geef je tuin een magische sfeer met de juiste buitenverlichting

Met de lente in aantocht en de zon die steeds vaker schijnt, is het tijd om je tuin weer klaar te maken voor de zomeravonden. Want wat is er nou lekkerder dan tot in de late uurtjes genieten van de frisse buitenlucht? Om echt optimaal te kunnen genieten van je tuin, is goede buitenverlichting onmisbaar. Met de juiste verlichting creëer je niet alleen een magische sfeer, maar zorg je ook voor veiligheid en functionaliteit. 

Creëer een warm welkom met entreeverlichting

Als je gasten ontvangt in je tuin, wil je natuurlijk dat ze zich welkom voelen. Een goede entreeverlichting zoals een wandlamp op batterijen kan hierbij helpen. Er zijn verschillende opties voor het verlichten van de entree van je tuin, zoals wandlampen naast de voordeur, hangende lampen boven de entree of grondspots bij de entree. Deze verlichting zorgt niet alleen voor een warm welkom, maar voorkomt ook dat je gasten in het donker staan te zoeken naar de bel.

Daarnaast is het ook belangrijk om te denken aan de veiligheid van de entreeverlichting. Zorg ervoor dat de verlichting niet te fel is en geen verblinding veroorzaakt. Daarnaast is het belangrijk om de verlichting op de juiste plaatsen te installeren, zodat je gasten veilig de entree van je tuin kunnen bereiken.

Kies voor entreeverlichting die past bij de uitstraling van je huis en tuin. Ga je voor modern of juist klassiek? Er zijn tal van mogelijkheden die passen bij jouw stijl. Dus laat je inspireren en creëer een warm welkom voor je gasten met de juiste entreeverlichting.

Bespaar energie met slimme buitenverlichting

Naast het creëren van sfeer en veiligheid, is het ook belangrijk om te denken aan energiebesparing. Met slimme buitenverlichting kun je bijvoorbeeld timers instellen of verlichting op afstand bedienen. Zo zorg je niet alleen voor een gezellige sfeer, maar ook voor een verantwoorde omgang met energie.

Een andere manier om energie te besparen is het kiezen van LED-verlichting. Deze verlichting verbruikt veel minder energie dan traditionele verlichting en gaat bovendien langer mee. LED-verlichting is daarom niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Er zijn verschillende soorten slimme buitenverlichting beschikbaar, zoals verlichting met bewegingssensor of verlichting die je kunt bedienen met een app op je smartphone. Zo kun je de verlichting eenvoudig aan- en uitzetten of instellen dat de verlichting alleen aan gaat wanneer er beweging is.

Welke stekker voor buiten verlichting?

Als je buitenverlichting wilt aansluiten, is het belangrijk om te kiezen voor een slimme stekker buiten. De meest geschikte stekker is een zogenaamde IP44-stekker. Deze stekker is spatwaterdicht en kan daarom zonder problemen buiten gebruikt worden.

Let er bij het aansluiten van de buitenverlichting ook op dat de kabels geschikt zijn voor buitengebruik. Kies bij voorkeur voor kabels met een buitenmantel van rubber of PVC, zodat de kabels bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Als je twijfelt over de juiste stekker of kabel voor jouw buitenverlichting, kun je het beste advies vragen aan een specialist op het gebied van verlichting of een vakman die gespecialiseerd is in het aanleggen van buitenverlichting. Zo weet je zeker dat je de juiste stekker en kabel gebruikt en kun je veilig en zonder problemen genieten van je prachtig verlichte tuin.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen