pinterest
Graham & Brown viert 75-jarig bestaan

Graham & Brown viert 75-jarig bestaan

Hieperdepiep hoera! Graham&Brown bestaat dit jaar 75 jaar. Reden voor een feestje. En waar vier je dat beter dan in het inspiratievolle Broeinest van Amsterdam. Een moment dat wij natuurlijk niet wilden missen. Het weerzien met diverse collega’s en bekenden maakte het feest compleet. Claudia Malizia, Productmanager Graham & Brown Benelux, verwelkomde ons namens het bedrijf, waarna we in een video door niemand minder dan Andrew Graham, algemeen directeur, van het huidige Graham & Brown werden toegesproken. Helaas kon hij door coronamaatregelen niet persoonlijk aanwezig zijn, maar trakteerde ons wel op een ‘trip down memory lane’ en gaf ons tevens een kijkje in de toekomst van het succesvolle familiebedrijf.

Afbeelding

Wallpaper and Colour of the year 2022

Tijdens het overheerlijke feestontbijt werd het gezelschap verder geïnformeerd, maar vooral geïnspireerd met de nieuwe collecties behang en bijbehorende verfkleuren. ‘Wallpaper of the Year’ en ‘Colour of the Year’ van 2022 konden we met eigen ogen bewonderen. Het behang van het jaar RESTORE en de kleur van het jaar BREATHE weerspiegelen aandacht voor de natuur, zelfzorg, reflectie en de optimistische kijk op de toekomst. Heel inspirerend was het om te zien dat het designteam daadwerkelijk met elkaar de natuur ingegaan zijn en zo tot een nieuw behangontwerp zijn gekomen.

Afbeelding

Wat kunnen we nog meer verwachten de komende tijd

De nieuwe behangcollectie maakt een einde aan alle saaie muren. Een omvangrijke collectie met uiteenlopende composities, dessins en kleuren die uitnodigt om out of the box te denken en wanden en zelfs plafonds te behangen. Voor deze collectie heeft Graham & Brown zich laten inspireren door een aantal trends die zij in hun trendrapport hebben gedefinieerd. Dit zijn de trends Functional, Folklore, Celestial, Custom en Reclaim.

Neutrale tinten verschuiven van grijs naar meer aardetinten en creëren zo een klassieke achtergrond voor alle paletten. Rozen gaan over naar een meer koraaltint en rood is dit seizoen sterk met een vleugje aardsheid. Blauw blijft sterk met gedempte vergrijsde tinten en groen is weelderig en vol potentie. Inspirerende behangdessins, soms heel romantisch met blad en bloem, soms grafisch met oosterse invloeden, soms strak en op glad papier soms juist met veel textuur geprint op een vezelachtige ondergrond. Bij ieder behang worden bijpassende verven aanbevolen voor een gemakkelijke keuze.

Afbeelding

Toekomstplannen

Graham & Brown heeft een innovatieplan geïmplanteerd om te garanderen dat men tegen het einde van het decennium een klimaat neutrale status heeft. Met ingang van 1 september 2021 is de productie overgegaan naar hernieuwbare elektriciteit, waardoor de CO2-uitstoot met 29% wordt verminderd en het bedrijf begin 2022 klimaatneutraal zal zijn. De volgende fase is de aanplant van Graham & Brown Woodland, om te zorgen voor nieuwe groei en aanvulling van gekapte bomen. Aangezien het bos 15 jaar nodig heeft om volwassen te worden, ondersteunt men momenteel internationale aanplant- en duurzaamheidsprojecten over de hele wereld.

Wil je meer weten over Graham & Brown of over de collecties? Bekijk dan hier de website.

Afbeelding

Graham & Brown van harte gefeliciteerd!
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen