pinterest
Het stoere karakter van steigerhout en de charme van een steigerhouten tafel

Het stoere karakter van steigerhout en de charme van een steigerhouten tafel

Steigerhout, vroeger voornamelijk een restproduct, heeft zich de afgelopen jaren ontpopt als een geliefd materiaal voor meubels. Een van de meest populaire items gemaakt van dit robuuste hout is de steigerhouten tafel. Met zijn rauwe, natuurlijke uitstraling en duurzame eigenschappen, is deze tafel een opvallend element in elk interieur.

Oorsprong van steigerhout

Steigerhout komt, zoals de naam al aangeeft, oorspronkelijk van bouwsteigers. Dit hout, meestal vurenhout, is onbehandeld en wordt in de bouw gebruikt vanwege zijn weerbestendigheid en stevigheid. Na verloop van tijd ontwikkelt het hout een grijze patina, die bijdraagt aan zijn stoere, robuuste uitstraling. Vandaag de dag wordt steigerhout niet alleen gerecycled uit oude steigers, maar wordt het ook nieuw geproduceerd om te voldoen aan de groeiende vraag naar dit veelzijdige materiaal.

De voordelen van een steigerhouten tafel

Steigerhouten tafels bieden een reeks voordelen die bijdragen aan de populariteit. Allereerst zijn ze uiterst duurzaam. Het hout is stevig en kan tegen een stootje, waardoor deze tafels jarenlang meegaan, zelfs bij intensief gebruik. Ten tweede hebben steigerhouten tafels een natuurlijke weerbestendigheid. Dit maakt ze ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik. En tenslotte, de unieke uitstraling: de verweerde, grijze tint en de opvallende houtnerf maken elke tafel uniek en vol karakter.

De stoere uitstraling van steigerhout

Een van de meest onderscheidende kenmerken van een steigerhouten tafel is de stoere uitstraling. De combinatie van het grijze patina, de ruwe textuur en de zichtbare houtnerf creëert een ongepolijste, rauwe look. Dit maakt de steigerhouten tafel perfect voor industriële interieurs, maar het kan ook een opvallend contrast bieden in meer minimalistische of moderne ruimtes.

Het is bovendien mogelijk om de natuurlijke look van steigerhout nog verder te versterken met verschillende afwerkingen. Een behandeling met olie of lak kan bijvoorbeeld de kleur verdiepen en de houtnerf nog meer laten uitkomen, terwijl een lichte whitewash een frisse, strandachtige uitstraling kan geven.

Het is duidelijk waarom de steigerhouten tafel een geliefd meubelstuk is geworden. Met zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en onweerstaanbaar stoere uitstraling, is het een uniek element dat een sterke visuele impact heeft in elke ruimte.

Aandacht voor duurzaamheid

In de hedendaagse maatschappij, waar duurzaamheid en recycling steeds belangrijker worden, past de steigerhouten tafel perfect. Niet alleen omdat het materiaal vaak gerecycled is, maar ook omdat het de mogelijkheid biedt om een meubelstuk te bezitten dat lang meegaat. In een tijd waarin we streven naar minder consumptie en meer bewuste keuzes, is het kiezen voor een steigerhouten tafel een stap in de goede richting. 

Steigerhout op maat

Een ander voordeel van steigerhout is dat het gemakkelijk op maat te maken is. Hierdoor zijn steigerhouten tafels beschikbaar in een breed scala aan maten en vormen, geschikt voor elk interieur. Of je nu op zoek bent naar een grote eettafel voor familiediners of een compacte salontafel voor je woonkamer, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Onderhoud van een steigerhouten tafel

Hoewel steigerhouten tafels robuust en duurzaam zijn, hebben ze nog steeds enig onderhoud nodig om hun schoonheid en functie te behouden. Dit onderhoud is echter relatief eenvoudig. Meestal volstaat het om de tafel schoon te houden met een vochtige doek. Bij buitengebruik kan het nodig zijn om de tafel te behandelen met een waterafstotend middel om de levensduur te verlengen en het hout te beschermen tegen de elementen.

Investering voor de toekomst

Een steigerhouten tafel is een investering in stijl, functionaliteit en duurzaamheid. Met zijn robuuste uitstraling, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid, is het niet verwonderlijk dat deze tafels zo populair zijn geworden. Of het nu binnen of buiten wordt gebruikt, in een industrieel of modern interieur, de steigerhouten tafel voegt een uniek karakter en charme toe aan elke ruimte.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen