pinterest
Hoe bestel ik een traplift voor in huis?

Hoe bestel ik een traplift voor in huis?

Personen op leeftijd hebben vaak moeite met het beklimmen van de trap. De trap is van jongs af aan al een groot obstakel. Kinderen worden beschermd voor vallen door middel van een traphekje. Helaas zijn mensen zich vaak niet bewust van het gevaar voor ouderen. De mobiliteit van een persoon op leeftijd is immers beperkt en een val kan grote schade met zich meebrengen. 

Een traplift kan de ultieme oplossing zijn voor personen die moeite hebben met het op- en aflopen van de trap. Je kunt plaatsnemen op de stoel en met een afstandsbediening de traplift in beweging brengen, zodat je moeiteloos en zonder risico de volgende verdieping bereikt. Trapliften kunnen gemakkelijk via het internet besteld worden. Wanneer je meer wilt weten over het bestelproces, is dit artikel voor jou bestemd. In dit artikel vertellen wij welke stappen genomen moeten worden tijdens het bestellen van een traplift.

Stap 1: Afspraak maken

Het is natuurlijk lastig om zonder enige kennis te kunnen bepalen welke traplift geschikt is voor jouw woning. Om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden, is het verstandig om een afspraak te maken met adviseur. Hij of zij zal jou enkele vragen stellen over jouw woonsituatie en fysieke status. Op die manier zal de adviseur je kunnen informeren over de mogelijkheden op basis van jouw situatie. De afspraak is overigens geheel vrijblijvend en zal in de meeste gevallen telefonisch plaatsvinden.

Stap 2: Deskundig advies

Iedere traplift heeft een rail nodig, waarover de stoel zich voort kan bewegen. De rail moet op maat gemaakt zijn, zodat de traplift probleemloos de route kan afleggen. Een deskundige zal bij jou langskomen om de trap en omgeving op te meten en jouw persoonlijke situatie nog eens in kaart te brengen. Bij de persoonlijke informatie zal er eventueel ook gesproken worden over de traplift vergoeding die in sommige gevallen mogelijk is. Uiteindelijk kan de adviseur een passende offerte aanbieden. 

Stap 3: Persoonlijke offerte

Nadat je de offerte hebt ontvangen, hoef je niet direct te reageren. Je hebt alle tijd om te overleggen met mensen in jouw omgeving. Wanneer je een keuze hebt gemaakt, laat je dit weten aan de adviseur. Als jij akkoord hebt gegeven, zal de traplift besteld worden en wordt jouw persoonlijke traplift in de fabriek gemaakt.

Stap 4: Montage

Wanneer de traplift volledig is geproduceerd, krijg je een bericht over de montagedatum. Op die datum zal een monteur langskomen om de traplift binnen een dag te installeren. Hij of zij zal vervolgens de werking van de traplift uitleggen en mogelijke vragen beantwoorden. Hierna kan je altijd gebruik maken van de traplift.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen