pinterest
Hoe maak je een woning kindvriendelijk?

Hoe maak je een woning kindvriendelijk?

Het kan zijn dat je je huis moet voorbereiden omdat je binnenkort een baby verwacht. Dit hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn; het kan ook zijn dat je regelmatig kinderen over de vloer hebt. Het is belangrijk om na te denken over hoe je je huis zo veilig en gezellig mogelijk kunt maken. Hier zijn een aantal manieren voor, en misschien kun je er wel iets mee.

Opbergruimtes

Het is niet handig als er spullen rondslingeren. Kinderen kunnen nogal speels zijn, het is dan makkelijk voor ze om bijvoorbeeld te struikelen. Neem nu het slaapgedeelte. Stel je voor dat je apart een logeerkamer wilt maken. Op dat moment kun je kiezen voor een kajuitbed. Dit is een bed dat beschikt over lades aan de onderkant. Hier kan dan al het speelgoed en dergelijke in kwijt. Op deze manier wordt het minder snel rommelig in de kamer. Ook in andere ruimtes is dit handig. Denk wellicht aan de woonkamer, want ook hier komen er snel dingen te liggen. Als je hier speciale opbergmanden hebt, blijft alles netjes gesorteerd en kun je er ook even snel weer bij.

Goede indelingen

Dat je je spullen op een andere manier moet indelen is ook zeker een goede tip. Of je nu hele erge jonkies of wat oudere kinderen hebt, het is altijd dat ze enorm snel zijn en ook gemakkelijk iets kunnen pakken. Het is dus slim om in de keuken de scherpe voorwerpen iets hoger neer te leggen. Hierbij kun je denken aan messen. Daarnaast mogen kinderen absoluut niet aan medicijnen kunnen komen. Plaats deze dan ook in een medicijndoos of medicijnkast met kinderslot en bewaar deze op een hoge plek. Verder kan gereedschap ook nog een gevaar vormen voor kinderen. Plaats deze in een rek, kast of ergens anders waar ze niet bij kunnen. Scherpe voorwerpen moeten bij voorkeur in een lade met slot. En zijn er giftige, gevaarlijke of ontvlambare voorwerpen? Volg dan de instructies op het etiket en berg ze op in een afgesloten kast.

Speelplekken

Buiten de veiligheid mag je de gezelligheid uiteraard ook niet vergeten. Door een speciaal hoekje of kamer te creëren voor de kinderen, weet je zeker dat ze het naar hun zin zullen hebben. Je kunt van tevoren een beetje onderzoek doen naar wat ze allemaal leuk vinden, want bij de jeugd gaat dit ontzettend snel. Keer op keer zijn er veel nieuwe dingen en het is fijn om daarvan op de hoogte te zijn. Wat erg populair is in een speelhoek of kamer is een lekker vloerkleed. Kinderen kunnen dan op alle gemak hun gang gaan en hebben geen problemen met de koude vloer. Denk aan een speelkleed of misschien wel aan een vloerkleed met hinkel patroon. Je hebt dan een vloerkleed waar ze ook mee kunnen spelen. Mocht er iets van bijvoorbeeld drinken omvallen, is het ook een mindere zorg.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen