pinterest
Deze interieurtrends zien we in 2020

Deze interieurtrends zien we in 2020

Vorige week bezochten we Maison & Objet in Parijs. Dit tweejaarlijkse woon-evenement is gericht op interieur en design en is alleen toegankelijk voor de professionals in deze branche. Met dit blog geven we je een kijkje achter de schermen en vertellen we meer over de interieurtrends, die we gezien hebben voor 2020.

Afbeelding

Diepe kleuren

Ook het komende jaar houden we van een kleurrijk interieur. Het extreme color blocking (het gebruik van felle en opvallende kleuren in één look) laten we achter ons. Met mooie diepe kleuren groen, blauw, oranje en ook roze geef je jouw interieur een statement. Kies voor de vergrijsde versie, dan heeft de kleur een rustiger uiterlijk.

Afbeelding

Dessins

Dessins blijven ons inspireren. Mooi en rijk gedecoreerd behang en ook voor tapijten en stoffen blijven niet alleen bloemen en plantenprints, maar ook dierenprints hot. Voor de moderne woonstijl zijn de grafische prints een absolute aanrader.

Afbeelding

Velvet

De fluweelzachte meubelstof velvet zie je overal terugkomen. Prachtig in koningsblauw, diepgroen of oudroze. Zitmeubelen, maar ook Head-boards (voor achter het bed) kunnen bekleed worden met deze prachtige stof. Gecapitonneerd wordt het meubel klassiek, strak bekleed blijft het modern. Door de zachte glans krijgt het meubel een exclusieve uitstraling.

 Afbeelding

Shiny

Goud en chroom komen op allerlei manieren terug in ons interieur. Bijzettafeltjes, stoelpoten, accessoires etc komen veelvuldig voor en geven onze inrichting glans. Maar wat het meeste opviel waren de spiegels. Ik heb ze in allerlei soorten en maten voorbij zien komen. In groepjes bij elkaar of een grote boven de bank, het mag!

 Afbeelding

Urban & Eclectic

Deze woonstijl is sterk opkomend. Eclectic is een interieurstijl waarbij meerdere, vooral vroegere stijlen met elkaar worden gecombineerd. Dit is dus de meest persoonlijke interieurstijl die je kan verzinnen. Invloeden vanuit andere culturen, vintage in combinatie met jouw eigen woonstijl.

 Afbeelding

Minimalistisch

De grote tegenhanger, voor degene die van minder uitbundig houdt, is de minimalistische vaak Scandinavische woonstijl. De mix van pure, stoere materialen als hout, steen, beton, bamboe met zachte materialen zoals linnen, wol, katoen en zijde blijft gewild. Daarbij is de combinatie met echte planten en bloemen of prints daarvan supermooi.

 Afbeelding

Eco-friendly

Eén ding hebben ze allemaal gemeen! De termen ‘sustainable (duurzaam)’, ‘upcycling’ en ‘recycling’ en ‘bio’ werden veelvuldig genoemd. We worden met z’n allen steeds bewuster van de natuur en dragen op allerlei manieren zorg voor het milieu.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen