pinterest
Keuze elektrische vs. handmatige stofzuiger

Keuze elektrische vs. handmatige stofzuiger

Klinkt eenvoudig hè, een keuze maken tussen een elektrische en een handmatige stofzuiger. Maar zo eenvoudig is die keuze niet, want in de praktijk zul je nog heel veel andere keuzes moeten maken. De beste stofzuiger is een stofzuiger die past bij jouw specifieke situatie en is sterk afhankelijk van een aantal factoren.

Afbeelding

Met of zonder een vervelend snoer?

Wil je met dat vervelende snoer of zonder; wil je een elektrische- of handmatige stofzuiger dus? Het is slechts één van de vele vragen die je jezelf moet stellen voor je eropuit gaat om een stofzuiger te kopen. Belangrijke vraag is bijvoorbeeld ook hoe vaak je de stofzuiger gebruikt en hoe groot je woont. Hoelang gebruik je gemiddeld genomen de stofzuiger, ook iets dat een rol speelt in de keuze tussen een elektrische en een handmatige stofzuiger. Ben je iemand die uitgebreid stofzuigt of doe je dat snel even tussendoor omdat je amper iets hebt om op te zuigen. In dat geval kan de kleine stofzuiger, de kruimeldief, ook nog een optie zijn.

Met microfilter als je last hebt van je luchtwegen

Kun je niet overweg met de stofzuigerslang, overweeg dan een steelstofzuiger te kopen. Deze uitvoering is draadloos, licht en neemt minder ruimte in dan de ‘gewone’ stofzuiger. Heb je veel trappen, dan is klein en licht uiteraard wel zo handig en heb je huisdieren kies dan voor een apparaat met extra borstels. Kies voor een stofzuiger met microfilter als je klachten aan je luchtwegen hebt. Behalve stofzuigers voor stof en vuil heb je ook uitvoeringen die ook vloeistoffen opzuigen. Handig als je kinderen vaak met hun drinken en met water knoeien.

Minder dan 60dB is een stille stofzuiger

Ook het geluidsniveau kan een overweging zijn om een bepaalde stofzuiger wel of niet te nemen. Wil je een apparaat dat stil is, neem dan altijd één die minder dan 60 decibel produceert. Dan zit je altijd goed. Verder heb je anno 2019 de stofzuiger zonder zak en de robotstofzuiger. Deze machine laat je de plattegrond van je huis lezen, je geeft aan waar hij wel en niet mag komen en je huis is altijd vrij van stof en vuil. In een kleiner huis is een dergelijke stofzuiger overigens allesbehalve handig. Het apparaat mijdt overigens zelf de obstakels in je huis en snelt zelf richting laadstation wanneer hij nieuwe energie wenst.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen