pinterest
‘Last but not least!’ Raamdecoratie & gordijnen

‘Last but not least!’ Raamdecoratie & gordijnen

Het leven is een feest, maar je moet zelf de ‘gordijnen’ ophangen. Wanneer je hieraan toe bent? Wacht tot alles af is om hierin de beste keuze te maken. Zit de verbouwing erop en is de woonkamer klaar, maar de raamdecoratie ontbreekt nog? Ben je toe aan wat nieuws voor de ramen en wil je naast een sfeervol en warm huis het woongenot en klimaat veraangenamen? Dat kan met gordijnen, oftewel de juiste raamdecoratie. De ‘finishing touch’ of ‘kers op de taart’ voor ieder interieur- of projectontwerp. Het kan de ruimte maken of breken en dus is het van belang voor de juiste te kiezen, want dat laatste zou eeuwig zonde zijn. Het lijkt misschien een ingewikkelde klus, want hoe vind je nu de perfecte gordijnen? Wij van 123Gordijn helpen je graag in het vinden van de perfecte match. 

Gordijnen bestellen! Leuk, maar dus ook enorm spannend en daarom is het handig om altijd eerst goed te bepalen welke sfeer het moet uitstralen en wat het doel is van de raamdecoratie. Een badkamer vraagt om een ander type raamdecoratie dan een slaap- of werkkamer. Zo heeft iedere ruimte een eigen oplossing nodig. Denk hierbij aan de ligging van het te bekleden raam. Staat er veel zon op of is het juist de donkere zijde van het huis. Is het een oud huis en heb je nog enkel glas of last van tocht? Zomaar wat puntjes om mee te nemen in de keuze voor de juiste raamdecoratie.

Kies de perfecte gordijnstof?

Juist het online shoppen van de gordijnen is wat ons betreft dè perfecte manier. Door het bestellen van de gratis gordijnstalen kan je het op je gemakje thuis beoordelen. Er is op het web voldoende te vinden, dus shop vooral lekker rond.

Ieder huis en elke lichtinval is anders en daarom is het aan te raden de kleur goed te beoordelen in de ruimte zelf. Zo weet je zeker dat je de perfecte kleur en stijl te pakken hebt voor bij de meubels en of het past bij de kleur en het materiaal op de vloeren, wanden enzovoorts. Nog een voordeel van online shoppen is dat je in alle rust zonder opdringerige verkoper de gordijnstof kan bekijken en kiezen 

Beste pasvorm met een gordijn op maat? 

De mooiste oplossing qua look and feel is toch wel de keuze voor gordijnen op maat. Altijd de perfecte pasvorm en zo kan je optimaal genieten van de raamdecoratie. Het is wat prijziger dan een kant en klaar gordijn, maar het past altijd perfect en dat is wel zo prettig voor de lange termijn. 100% Maatwerk en niets is standaard. Alles wordt precies passend en in de door jou opgegeven maten gefabriceerd. Het duurt misschien ietsje langer dan het kopen van een kant en klaar gordijn, maar je hoeft dan ook niet meer zelf aan de slag met speldjes, scharen en bijgeleverde opstrijkbadjes, welke meestal ook weer snel loslaten, waardoor je alsnog met te lange en slonzige gordijnen zit. Voor de juiste pasvorm en stijl en eindeloos plezier kies je voor een maatproduct. 

Online gordijnen bestellen; is dat echt zo eenvoudig? Jazeker en ook jij kan dat prima zelf. Een monteur is echt niet nodig. Hooguit een handige ‘Harry’ of een goede buur voor het opmeten van de hoogte, wanneer je zelf niet op een trapje durft. Tip: Lees altijd de meetinstructies op de desbetreffende website goed door en de rest wijst zicht vanzelf. 

Ultiem genieten, maar wat voor type gordijn kies je dan?

De keuze is reuze en heb jij ook last van keuzestress? Welk gordijn past waar? Een badkamer of keuken is gevoelig voor vocht en zeker wanneer de ramen bij de kranen of werkbladen zitten is het handig om voor een strak en hygiënisch type raamdecoratie te kiezen. Eenvoudig bedienbaar en makkelijk schoon te houden. Een rolgordijn past dan beter, dan bijvoorbeeld de keuze voor lange velours overgordijnen. Deze staan prachtig in bijvoorbeeld een woon- of slaapkamer, maar zijn onmogelijk in je badkamer. Kortom, niet alleen de uitstraling is belangrijk. Wist je dat je met de juiste keuze raamdecoratie een hoop kan regelen om woon- en werkgenot te optimaliseren? Naast het gevoel van privacy zorgt het voor een betere akoestiek en kan je eenvoudig de isolatiewaarde in de ruimte verbeteren, als ook de temperatuur in de ruimte regelen.

Laat je vooral inspireren door kleur en stof en kijk dan nog eens kritisch naar waar de gordijnen aan moeten voldoen? Wel of niet brandvertragend, verduisterend, isolerend, antibacterieel of ben je bewust en naar een duurzame oplossing op zoek? Misschien zijn gerecyclede stoffen of garens een mooie toevoeging voor je huis.

Omarm je met de mooiste en meest luxe stoffen. Tegenwoordig is het online bestellen van gordijnen op maat eenvoudiger dan ooit. Ietwat spannend, maar het stijlen en sfeervol maken van een huis vraagt altijd om lef, eigenheid en creativiteit. Investeer in je huis en interieur en voel dat ultieme thuis gevoel! 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen