pinterest
Leg je kunstgras helemaal zelf

Leg je kunstgras helemaal zelf

Kunstgras wordt steeds populairder, en dat is helemaal niet zo gek. Met kunstgras heb je een prachtig groen gazon, en dat het hele jaar door. En zonder grasmaaien! Kunstgras kun je laten leggen door professionals, maar als je een beetje handig bent kun je het ook heel gemakkelijk zelf doen. Bovendien gaat in iedere klus tijd zitten, van grasmaaien tot bomen snoeien, dus wat dat betreft is het gewoon een klusje zoals alle klussen.

Afbeelding 

Afmetingen

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten zodra je de keuze hebt gemaakt om een kunststof grasmat voor in de tuin aan te schaffen. Als je het laat leggen, maar ook als je het zelf legt moet je natuurlijk allereerst de juiste afmetingen hebben. Dit is belangrijk voor het bestelproces, en met nauwkeurige metingen zit je straks niet met te veel of te weinig kunst gras. Als je het kunstgras eenmaal hebt besteld, wordt het thuis bij je geleverd en kun je aan de slag. In principe is het leggen van kunstgras geen hogere wiskunde. Met een klein beetje handigheid en ruimtelijk inzicht heb je zo een prachtige tuin met kunstgras.

Benodigde materialen

Als je kunstgras zelf gaat leggen heb je een aantal materialen nodig. Maak gebruik van een paar werkhandschoenen om je handen te sparen, en haal een schep, kruiwagen en tuinslang uit je gereedschapshok. Als je een rechthoekig kunstgrasveld aan gaat leggen van 10 bij 4 meter, dan is een goede maatstaf dat je zo’n twee uur bezig zult zijn met enkel het leggen, en 6 uur als je het grondwerk er ook bijrekent. 10 bij 4 is precies één kunstgrasrol, dus deze afmeting is het eenvoudigst. Mocht je een groter of kleiner oppervlakte willen bedekken moet je gaan snijden of plakken. Hierdoor zal het leggen van het kunstgras vanzelfsprekend langer gaan duren. Bekijk op internet goed welke overige materialen je nodig hebt voor de voorbereiding en voor het leggen zelf, of vraag om advies bij experts. Neem er hoe dan ook de tijd voor, zodat je een prachtig mooi afgewerkt gazon krijgt waar je nog lang van kunt genieten.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen